Червень справив на українців враження мінливою погодою, і липень обіцяє бути не менш незвичайним у плані погоди – у другому місяці літа жителі України очікують на те спеку з періодами прохолоди, то зливи, грози та навіть град.

Детальніше про погоду в липні повідомляє meteoprog.com.

За прогнозом погоди синоптика Ігоря Кібальчича липень розпочнеться з інтенсивного надходження теплого повітря з південних регіонів Балканського півострова, Середземного моря та Малої Азії. Цей процес супроводжуватиметься високим атмосферним тиском та південно-західними повітряними потоками, що призведе до зміни погоди – підвищення температури вище середньорічних показників у першій декаді липня – як наслідок, погода буде досить спекотною.

На більшій частині України погода буде спекотною. Максимальна температура повітря сягне +27...+33 °C. Однак західні та північні області залишаться з комфортною погодою зі значеннями +23...+28°C. На сході та півдні країни не очікуються опади, в той час як західні області, особливо Карпати, очікується дощова погода - зливи зі значною кількістю опадів, що перевищують норму.

У другій декаді липня очікується нестабільність погоди через температуру. Найвищі показники температури спостерігатимуться у південних регіонах України. У цей час опади будуть розподілені нерівномірно по всій території, з можливістю гроз, граду та шквалистого вітру.

При тривалому теплому періоді з високими температурами можливе виникнення ґрунтової посухи у південних, центральних та деяких східних областях. Також підвищується ризик виникнення пожеж у цих регіонах і погода буде дуже спекотна і суха.

В останній декаді липня можливе зниження температури та збільшення вологості, оскільки очікується розвиток північно-західних циркуляційних процесів, а отже погода буде прохолоднішою. Це спричинить активне проникнення свіжих повітряних мас зі Скандинавії на територію України.

Середня температура липня складе близько +20...+25 °C, що на 1-2 °C вище від середньорічних значень. Загальна кількість опадів протягом місяця становитиме від 42 до 95 мм, з місцями у західних областях та Карпатах, що досягають 100-170 мм, що знаходиться в межах норми, але в деяких місцях може бути перевищено на 10-25%.

Читайте також:

Супермісяць-2023: чим небезпечний цей день і як уберегти себе. Головні поради

Напевно, є в кожному гаманці: названі три купюри, які підробляють найчастіше. Як перевірити

Податки на квартиру: українців попередили про важливу дату. Що потрібно знати