Редиска - це скоростигла городня культура, лідер серед овочів, що швидко ростуть. Вона дуже затребувана навесні, оскільки в цю пору тільки редька містить живі вітаміни, необхідні організму після зими. Крім того, навесні та на початку літа практично жоден салат не обходиться без цієї рослини. А холодник і окрошка – тим паче. Однак іноді редиска виростає гіркою. Багато хто "грішить" на не той сорт, адже найчастіше редиска сильно гірчить через порушення технології вирощування.

Так, не всі городники знають, що максимально рослини редиски повинні знаходитися на світлі 10-12 годин, адже інакше вони не утворюють коренеплід, а зацвітають. Але при цьому овоч не повинен бути весь час у тіні. Ще б пак, недолік природного світла для редиски теж поганий — овоч гірчить.

Неправильний полив

Багато вологи не робить смачнішою редис. Плоди стають рідкими. А ось нестача води стає однією з головних причин гіркоти.

До речі, після кожного поливу землю розпушують на глибину 3-5 см. Завдяки цьому редис зможе "дихати".

Недостатня прополка

Редиска вимагає регулярного прополювання. Наявність бур'янів негативно впливає на смак культури.

Нерегулярний збір урожаю

Редиска дозріває швидко. Але тривале перебування у ґрунті може зіпсувати смак корисної рослини.

Читайте також:

Попелиця з ваших рослин зникне надовго: обробіть сад та город цим саморобним засобом

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані