Незважаючи на свій крихітний розмір, попелиця завдає городникам та садівникам великих неприємностей. Як боротися з попелицею на городі природним чином?

Всі городники та садівники, які хоча б раз боролися з попелицею, чудово знають, що це процес трудомісткий та неприємний. До того ж результат боротьби завжди залишається непередбачуваним. А ось посадка настурції допоможе зменшити ризик появи попелиці на ділянці.

Так, якщо відвести невелику клумбу лише під настурцію, то можна бути впевненими, що попелиця зі своїми охоронцями-мурахами "тусуватимуться" виключно там. Інші рослини їм просто байдужі.

До того ж, за настурцією практично не потрібен ніякий догляд. А ще ця квітка лояльно ставиться до бідного ґрунту.

У будь-якому разі, за наявності настурцій у саду, перевіряйте їх на попелицю в першу чергу, адже саме ці рослини – чудовий спосіб сконцентрувати шкідників в одній точці та не дати їм поширитися ділянкою.

Настурції добре ростуть по сусідству практично з усіма садово-городніми культурами.

До речі, якщо розставити в саду квіткові горщики з дерев'яною стружкою, то з великою ймовірністю там оселяться вуховертки, які є великими любителями попелиці на сніданок, обід та вечерю. А ще можна залучити до саду птахів – влаштуйте для них годівниці, шпаківні, не розоряйте знайдені в саду гнізда, адже птахи поїдають попелицю у величезних кількостях.

Читайте також:

Попелиця з ваших рослин зникне надовго: обробіть сад та город цим саморобним засобом

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані