За порадами досвідчених садівників і дачників, китайці вдаються до низки гуманних способів, щоб позбавитися настирливих мурах на їх ділянках, городі або в саду. Багато китайських дачників успішно борються з мурахами за допомогою різних методів.

У нашому матеріалі ми розповімо, як мудрі китайці позбавляються мурах. Розберемо кілька ефективних способів порятунку від мурах на ділянці:

1. Суміш сажі та солі. Щоб прибрати мурах із ґрунту поруч із рослинами, потрібно в рівних пропорціях перемішати сіль та сажу. Отриману суміш розпорошити навколо основи рослини. Мурахи не витримають такої обробки та підуть із зони ураження.

2. Нашатирний спирт. Для того, щоб створити безпечну та ефективну суміш, необхідно розвести 1 столову ложку нашатирного спирту в 9 літрах води та поетапно полити її ґрунт навколо рослин. Ця концентрація буде безпечною для рослин, а мурахи підуть через різкий запах.

3. Томатне бадилля. Якщо мурахи намагаються захопити дерево, то поряд з ним можна розкласти свіже томатне бадилля. Вона має специфічний запах, який мурахи важко переносять.

Таким чином, дачники багатьох країн, включаючи китайців, пробують різні засоби захисту своїх ділянок від шкідників, у тому числі від мурах. Використовуючи гуманні методи, такі як комбінації сажі та солі, нашатирний спирт, або томатне бадилля, дачники можуть успішно позбутися мурах і зберігати свої рослини в безпеці.

Читайте також:

Ось чому редиска на городі виростає гіркою: не повторюйте цю помилку

Сусіди заглядатимуть через паркан: 5 секретів пишних півоній

Спробуйте цю підгодівлю для помідорів: урожай збиратимете цілими відрами