Редиска - один із ранніх овочів на наших грядках. Він соковитий, трохи терпкий, інколи ж буває і гострим. Добре, коли гіркота надає коренеплоду пікантного смаку. Але зовсім інше — якщо коренеплід викликає печіння в роті і має неприємний присмак.

Редиска виростає гіркою коли:

  • Овочі потребують прийнятної кількості вологи. Тому редиску слід поливати як своєчасно, а й ретельно.
  • Старі плоди залишаються на грядці. Якщо ви прострочили збирання врожаю, то отримаєте гіркоту в редиску. Крім того, урожай стає жорстким, сухим і мало придатним для споживання.
  • Коренеплід росте в погано або надмірно освітленому місці. У теплиці або у відкритому грунті овоч повинен отримувати достатню кількість світла. Але при цьому часта темрява не дозволить плодам повноцінно розвиватися.
  • Під час посадки овочів не залишилося вільного місця. Нестача кисню – ще одна причина зростання гіркої редиски.

Тому ваше завдання переконатися в тому, що:

  1. Редиска не знаходиться під прямою дією сонця більше 8 годин. Надлишок світла шкодить коренеплодам. Овоч стає жорстким та гірким.
  2. Але при цьому овоч не перебуває весь час у тіні. Нестача природного світла для овочів теж погана — редис гірчить.

Варто враховувати оптимальний час посіву для кожного сорту. А якщо вирощує врожай редиски у відкритому грунті, то можна скористатися спеціальним покриттям, що відбиває світло.

Читайте також:

Попелиця з ваших рослин зникне надовго: обробіть сад та город цим саморобним засобом

Допоможе цибулиння: досвідчений садівник поділився секретом потужного врожаю огірків

Консервації вистачить на всю зиму: підгодуйте цим простим засобом ваші огірки і ви будете здивовані