Після життя, проведеного на роботі та сплати пенсійних внесків, українські пенсіонери, які досягли пенсійного віку, отримують пенсійні виплати, які в середньому становлять близько 29% від їх доходу порівняно із зарплатою середнього рівня (близько 15-16 тисяч грн), розмір пенсії становить невеликі 4,5 тисяч грн.

Докладніше про те, яку пенсію ви отримуватимете, якщо зараз живете на середню зарплату, інформує Обозреватель.

Українські пенсіонери, як і раніше, найчастіше змушені жити за межею бідності та отримують пенсійні виплати навіть менше, ніж законодавчо встановлений прожитковий мінімум. Ситуація з такими пенсійними виплатами породжує багато негативних наслідків, таких як зростання фінансової залежності від інших людей, включаючи дітей, а також погіршення фізичного та психічного здоров'я.

Щоб отримати пенсію у розмірі не менше ніж 10 тисяч грн, людям доводиться отримувати зарплату більш ніж утричі більше - близько 33,3 тисячі грн, тоді як багато українців заробляють мінімальну зарплату, що передбачає, що їхня пенсія дорівнюватиме 2093 грн.

Рішення, яке може призвести до позбавлення таких пенсійних виплат полягає в запуску накопичувальної системи пенсійного забезпечення, але реалізація такої пенсійної системи вимагає щодо низького рівня інфляції в країні та наявності стабільного фондового ринку.

У Євросоюзі пенсіонери мають можливість отримувати пенсійні виплати, які перевищують 50% від їхніх доходів, навіть з огляду на те, що розмір середньої зарплати там набагато вищий, ніж в Україні. Обговорення цієї проблеми та роботи з її усунення є вкрай важливими питаннями для майбутнього нашої країни.

Читайте також:

Перерахунок пенсій: українцям показали суми нових надбавок. Скільки ви отримаєте

Хто може вийти на пенсію на 10 років раніше: опубліковано список категорій

Почалися серйозні перевірки пенсіонерів: хтось може залишитися без виплат. перелік