Ні для кого не є секретом, що ще наприкінці жовтня 2022 р. постійний представник Росії в ООН Василь Небензя звинувачував Україну в намірах застосувати проти росіян біологічну зброю – комарів, здатних заражати людей небезпечними інфекціями. Звичайно, жодних доказів російська сторона не надала, проте, крім очікуваного скепсису серед світових політиків, розповідь про "бойові комари" в серйозному суспільстві викликала ще й хвилю іронічної реакції. Схоже, що ця історія отримала продовження.

Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту армії РФ генерал-майор Ігор Кирилов заявив про підготовку українською армією спецоперації із застосуванням "бойових" комарів, які розповсюджують небезпечні віруси.

Про це Кирилов заявив на спеціальному брифінгу, зазначивши, що з точки зору організаторів "спецоперації" її проведення "у військовому відношенні дасть значний ефект".

"Про високий технічний рівень готовності США до застосування інфікованих переносників свідчить патент на безпілотний літальний апарат, призначений для поширення в повітрі заражених комарів", - зауважив Кирилов під час брифінгу.

Переконатись у достовірності слів генерала-майора можна у Telegram-каналі Міністерства оборони РФ.

Російський військовий вважає, що "бойових" комарів українці планують скидати з дронів на тимчасово окуповану територію Херсонської області. Вони кусатимуть оккупантів і заражатимуть їх малярією та лихоманкою Західного Нілу, після чого росіяни не зможуть виконувати бойові завдання.

Кирилов зачитував це вкидання з аркуша із серйозним обличчям. На тлі в цей час демонструвалися "результати дослідження" та "розвіддані", які вигадала пропаганда Кремля.

Читайте також: