Пенсійний фонд провів перерахунок пенсій для працівників пенсіонерів, які відпрацювали не менше двох років після призначення або попереднього перерахунку пенсії.

Докладніше про новий перерахунок пенсій інформує Пенсійний фонд України.

Повідомляється, що понад 654,9 тис. осіб отримали перераховані пенсії, середній розмір перерахунку яких становить 221,74 грн. Кількість пенсіонерів, які потрапили до перерахунку розміру пенсії, становить понад 401 тис. осіб. Перерахунок пенсій здійснюватиметься у червні у встановлені дати виплат із доплатою за квітень та травень.

Перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу після призначення або попереднього перерахунку пенсії було проведено на 537,5 тис. осіб. Внаслідок цього розмір пенсії збільшено у 327,2 тис. осіб, а середній розмір підвищення становив 179,47 грн.

Крім того, перерахунок пенсії у зв'язку з урахуванням страхового стажу та заробітної плати після призначення або попереднього перерахунку пенсії було здійснено у 117,4 тис. осіб. Розмір пенсії збільшено у 73,8 тис. осіб, а середній розмір підвищення становив 409,16 грн.

Внаслідок перерахунків пенсій Пенсійний фонд змушений був витрачати близько 89 млн грн щомісяця на виплату перерахованих пенсій.

Читайте також:

Хто може вийти на пенсію на 10 років раніше: опубліковано список категорій

У серпні очікується серйозна доплата до пенсій. Хто отримає і скільки

Почалися серйозні перевірки пенсіонерів: хтось може залишитися без виплат. перелік