Хоча вирощування картоплі може здатися не надто складним заняттям, деякі люди можуть мати справу з проблемами в процесі.

Але не переживайте: застосовуючи наступні поради, ви зможете виростити велику та смачну молоду картоплю, яка порадує вас та ваших близьких.

1. Вибір сорту картоплі
Виберіть сорти картоплі, які найкраще підходять для вирощування молодої картоплі – наприклад, Ред Понтайак та Алтейські троянди. Ці сорти картоплі приємно здивують вас своєю насолодою та соковитістю.

2. Вибір місця для картоплі
Картопля обожнює сонце та вільний простір, тому, при виборі місця для вирощування картоплі, вибирайте відкриті та добре освітлені ділянки, щоб картопля отримувала достатньо світла.

3. Підготовка ґрунту для картоплі
Не забудьте удобрити ґрунт для картоплі перед посівом, щоб картопля була поживною. Особливо важливо зробити грунт для картоплі пухким, тому що картопля віддає перевагу такому типу грунту.

4. Посів картоплі
Посів картоплі слід починати у теплий ґрунт, коли земля прогріється до 10-12 градусів. Можна садити картоплю вручну, наприклад, використовуючи лопату або за допомогою спеціального інструменту.

5. Догляд за картоплею
Для того, щоб отримати міцний і здоровий урожай картоплі, регулярно поливайте картоплю та видаляйте всі бур'яни навколо картоплі. Раз на тиждень не забувайте розпушувати ґрунт біля картоплі, щоб зберегти вологу.

6. Збирання картоплі
Картопля готова до збирання, коли починає жовтіти і відмирати верхівка в бульбі картоплі. Викопуйте картоплю з городу в сонячний день, коли землю можна легко зневоднити. Залиште слабкі та пошкоджені картоплини на грядці для використання як майбутній посівний матеріал.

7. Зберігання картоплі
Після збору залиште картоплю на сонці, щоб картопля просохла. Потім перенесіть картоплю у прохолодне, темне та сухе місце для зберігання картоплі. Для цього можна використовувати ящики, кошики чи мішки. Не зберігайте картоплю поряд з іншими овочами чи фруктами, оскільки вона може виділяти етилен, який здатний прискорити процес старіння.

Дотримуючись цих порад, ви зможете виростити велику, солодку та смачну молоду картоплю. Картопля - це дуже корисний продукт, який може стати чудовим доповненням до вашого щоденного харчування.

Читайте також:

Ось чому картопля виростає дрібною: більше ніколи не підгодовуйте її цим поширеним засобом

Через цю помилку ви втратите врожай картоплі: не повторюйте цього

Картопля буде рости дрібною, ви гробите врожай: ніколи не повторюйте цих 5 помилок на городі