Те, що президент Росії Володимир Путін - людина "старого загартування", і, по суті, "старого світу", знають усі. Путін не користується інтернетом, і телефоном, і продовжує жити на перетин епохи Російської імперії та періоду Перебудови. Але коли головнокомандувач ЗС РФ Путін несе відверте марення щодо військових технологій та військової техніки, перебуваючи у стані війни з Україною, не може не смішити. Адже тупий Путін – це великий плюс для української боротьби з окупантами.

Докладніше про те, що у Повітряних силах України посміялися з Путіна через його незнання про системи Patriot, інформує Обозреватель.

Повідомляється, що спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат яскраво висміяв заяву Володимира Путіна про знищення п'яти систем ППО Patriot в Україні, зазначивши, що глава РФ, мабуть, не має уявлення про те, що є цими комплексами.

"Ну, ми говоримо про дивізіони. Вони (країни-партнери. – Ред.) передали два дивізіони, які командувач Повітряними силами показав, навіть селфі зробив", – наголосив Ігнат.

Як зазначає полковник, системи Patriot продовжують успішно захищати небо України від російських цілей, і це було б неможливо, якби їх було знищено, як стверджує Путін. Ігнат підкреслив, що західні партнери України передали їй два дивізіони систем Patriot, кожен із яких складається з кількох елементів системи Patriot, включаючи командний центр, радар та кілька пускових установок.

Полковник висловив припущення, що Путін мав на увазі саме пускові установки системи Patriot, коли говорив про знищення Patriot в Україні. Однак навіть якщо російська армія, як стверджує Путін, і спромоглася знищити деякі пускові установки, це не означає, що системи Patriot в цілому були знищені.

Таким чином, Юрій Ігнат наголосив, що системи Patriot продовжують захищати українське небо. При цьому ці системи продовжують залишатися в ефективному стані та захищати Україну від можливих загроз.

Читайте також:

У Росії спалахнула потужна ДРЕС, спалахнув цілий енергоблок. Що відомо

Це відплата: ЗСУ завдали потужних ударів по окупантам. Відразу мінус чотири роти та кілька складів

Кадиров не знаходить собі місця: поранено його найближчого друга і помічника. Все сталося в Україні