Початок літнього курортного сезону в Криму стає все трагічнішим, оскільки традиційний приплив туристів до Криму з Росії так і не стався. За даними ЗМІ Криму, місцеві жителі, а також росіяни, які традиційно відпочивали в Криму, найбільше побоюються контрнаступу ЗСУ на Крим.

Докладніше про те, що відбувається в Криму в розпал курортного сезону 2023 року, інформує Обозреватель.

Як підкреслюють журналісти, багато російських туристів не їдуть до Криму через побоювання наступу ЗСУ або катастрофи на заводі "Кримський титан", який замінували російські окупанти. Крім того, низка готелів Криму не відкрилася вчасно і погано обслуговує відвідувачів, підвищуючи рівень невдоволення серед жменьки туристів, які наважилися приїхати до Криму.

Багато власників курортної нерухомості в Криму зіткнулися з невисоким рівнем попиту та не можуть продавати свої апартаменти чи міні-готелі. У спробі утримати клієнтів вони застосовують різні знижки та акції, але все марно, адже люди бояться їхати до Криму.

У сильній нерівновазі перебувають і готелі Криму: у кілька разів упала чисельність відвідувачів, а деякі готелі Криму не відкрилися взагалі. Весь цей процес призводить до серйозних фінансових збитків у Криму.

Власне, Крим уже не перший сезон має проблеми із залученням турпотоку. Якщо раніше виною був коронавірус та війна, то тепер ситуація ще гірша, оскільки туристи бояться вибуху на заводі "Кримський титан" і не довіряють ситуації із подачею води після підриву Каховської ГЕС. Та й загалом, поки український контрнаступ не розпочався, люди не знають, куди рушить українська армія для звільнення окупованих Росією територій.

Рієлтори Криму на умовах анонімності стверджують, що місцеві жителі, а також бізнесмени, які влагоджувалися в житло заради заробітку в курортний сезон, починають розпродавати свою нерухомість, бо розуміють, що далі буде лише гірше.

Читайте також:

Гірше, ніж мобілізація: росіяни масово труяться народним напоєм "Містер Сідр". Косить цілі сім'ї

Переворот у військах Путіна: військові починають відстрілювати кремлівських ФСБшників

Закінчилися гроші: українець вирішив продати свій годинник за 180 тисяч гривень. Як вони виглядають