Укрзалізниця вкотре опинилася у центрі скандалу через домагання у вагонах потягу та скандалів.

Так, не встигли охолонути пристрасті у поїзді сполученням "Львів-Маріуполь", де чоловік-пасажир нахабно чіплявся до дівчат, не давав їм спати, робив сексистські висловлювання та не реагував на їхні прохання відстати, як новий інцидент стався у поїзді "Львів-Київ" ".

Як розповіли журналісти ТСН, пасажирка потягу "Львів-Київ" Євгенія Карпюк поскаржилася на приставання з боку сусіда з купе.

За її словами, коли чоловік похилого віку почав робити "натяки сексуального характеру", дівчина звернулася за допомогою до провідника, проте той відмовив на її прохання пересадити її в інше купе. Наразі в "Укрзалізниці" проводять службове розслідування дій свого співробітника.

Євгенія Карпюк із Київщини 8 червня поверталася додому із Хмельницького. Коли вона зайшла у своє купе у поїзді Львів–Київ, там уже спав літній чоловік, решта місць була вільна.

"Він прокидається і каже: "О, бог послав мені жінку. Чи можна вас потім поцілувати? … Ви така маніяцька”, – розповіла Євгенія.

Дівчина зізнається, що злякалася не дуже адекватної поведінки супутника, тому взяла свої речі та попередила його, що піде до провідника та викличе поліцію. У відповідь сусід із купе заявив, що вона може нікуди не ходити, бо він сам, мовляв, "полковник у відставці".

"Коли я почала кричати, що зараз, коли стільки нормальних чоловіків, хлопців молодих щодня гинуть на фронті, ось такі у вишиванці дозволяють собі вести такі розмови. Він сказав, що він кіборг, стояв за аеропорт рік і тому має право. Потім, коли він уже ходив і розбудив весь вагон, сказав: А що мені треба було робити? Я прокинувся, а вона лежить як розщеплення", – розповіла Євгенія.

За допомогою Євгенія звернулася до провідника, проте він відмовив у проханні дівчини пересадити її в інше купе.

Зазначимо, що в Укрзалізниці є чіткий алгоритм дій для пасажирів у різних критичних ситуаціях. Так, у критичній ситуації потрібно дотримуватися кількох правил:

  • негайно сповістити про це провідника вагона та начальника поїзда;
  • по можливості зафіксувати правопорушення на відео чи залучити свідків;
  • не потрібно ризикувати своєю безпекою;
  • постаратися перебувати поруч із провідником до вирішення ситуації.

Читайте також:

Хто може вийти на пенсію на 10 років раніше: опубліковано список категорій

Соціальну допомогу в Україні виплачуватимуть за новою системою. До чого готуватися

Готуйте 30 тисяч гривень: як покарають тих, хто відмовиться надати податковій свої дані