Німеччина – одна з основних країн-союзників України у боротьбі з Російською Федерацією. Німці допомагають зброєю, грошима, гуманітарними вантажами та санкціями, німці солідарні з українцями, і максимально допомагають українським біженцям навчитися жити у Німеччині. Але, зрозуміло, у контексті війни, зброя – головна допомога, яка здатна запобігти гуманітарній та економічній кризі, та повернути біженців додому – в Україну.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО, що передає нову партію ракет для систем Patriot в Україні. Йдеться про 64 керовані ракети, які Київ отримає "негайно". Докладніше про нові військові постачання Німеччини в Україну інформує Обозреватель.

"Німеччина "негайно" надає Україні ще 64 керовані ракети для систем Patriot. Про це заявив міністр оборони Борис Пісторіус у другий день зустрічі глав відомств НАТО у Брюсселі", - наголошується в німецьких ЗМІ.

Глава оборонного відомства Німеччини наголосив, що на цьому етапі війни в Україні особливо важливо допомогти нашій країні захиститися від російських атак з неба. Він також наголосив на тому, що передача нової партії ракет від Німеччини для систем Patriot в Україні є важливою ознакою постійної підтримки Німеччини зусиль Збройних сил України щодо забезпечення протиповітряної оборони, особливо на цьому особливому етапі війни.

Загалом передача нової партії ракет від Німеччини для систем Patriot в Україні свідчить про те, що країни-члени НАТО продовжують підтримувати українську армію у жорстокій ситуації боротьби за територіальну цілісність та безпеку.

Читайте також:

Путіна вже кидає найближче оточення: погрожують, що він програє в Україні

Російський Курськ у дикому диму та вогні: з'явилися перші відео потужного "хлопка"

Ось і почалося: як пройшла потужна атака безпілотників на Крим та що відомо