У понеділок, 12 червня 2023 року, російський провоєнний блогер Юрій Котенок озвучив неприємну новину для Міноборони Росії. За його словами, у Запорізькій області було ліквідовано силами ЗСУ начальника штабу 35-ї загальновійськової армії Росії генерал-майора Сергія Горячова.

Відомо, що Сергій Горячов був командиром 201-ї російської бази в Таджикистані, на початку російського вторгнення в Україну Горячов був командиром 5-ї окремої танкової бригади, а під час війни дослужився до посади начальника штабу армії. Звання генерал-майора він отримав нещодавно. Саме його підлеглі з підрозділів 35 загальновійськової армії у березні 2022-го звершували в Бучі, а в червні були розгромлені під Ізюмом.

"В результаті ракетної атаки противника загинув начальник штабу 35 загальновійськової армії генерал-майор Сергій Горячов. <...> Російська армія втратила сьогодні одного з найяскравіших та найефективніших воєначальників ", - написав Котенок, зазначивши, що це сталося 12 червня під час боїв. у Запорізькій області на так званому Врем'євському виступі.

Міністерство оборони Великої Британії підтвердило смерть генерал-майора. Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованій у Twitter Міноборони Великобританії.

"Генерал-майор Сергій Горячов майже напевно загинув під час удару по командному пункту орієнтовно 12 червня 2023 року на півдні України. Горячев був начальником штабу 35-ї загальновійськової армії (35 САА). , Як повідомляється, заповнює прогалину у вищому штабі, існує реальна ймовірність того, що Горячев був виконуючим обов'язки командувача армією на момент своєї смерті", - йдеться в повідомленні.

До речі, стало відомо, що в ході обстрілу, крім генерал-майора Сергія Горячова, також або контужений, або тяжко поранений командувач армії Сергій Нирков, загинули та поранені понад 20 офіцерів.

До речі, з початку повномасштабної війни в Україні було ліквідовано, за різними даними, від 10 до 20 російських генералів. Щоправда, офіційно у Кремлі рідко визнають втрати такого рівня.

Читайте також:

У Росії спалахнула потужна ГРЕС, спалахнув цілий енергоблок. Що відомо

Це відплата: ЗСУ завдали потужних ударів по окупантам. Відразу мінус чотири роти та кілька складів

Кадиров не знаходить собі місця: поранено його найближчого друга і помічника. Все сталося в Україні