Ні для кого не секрет, що вторгнення російських військ в Україну змусило Європу прискорити прощання з викопним паливом і зосередитися на відмові саме від російських нафти та газу. Більше того, ЄС навіть виділив понад 200 млрд євро, щоб повністю відмовитися від російського викопного палива вже до 2027 року. Швейцарія поки що таку можливість лише вивчає, проте робить це дуже оригінальним способом.

Стало відомо, що 6 червня 2023 року швейцарські активісти активісти Myclimate, які займаються захистом клімату, організували незвичайне голосування проти путінської нафти.

Так, у швейцарських містах з'явилися спеціальні електронні скриньки для голосування за відмову країни від нафти з РФ. Їхньою особливістю є те, що бюлетень слід засовувати прямо в глотку російському диктатору Володимиру Путіну. Щоразу після цього він червоніє та ойкає.

Цікаво те, що завдяки інтерактивному екрану можна насолодитися, як глава кремлівського режиму їм буквально давиться, корчаючи в передсмертних конвульсіях різні кумедні пики.

"Швейцарська електрика замість путінської нафти", - пропонують організатори голосування.

Зазначимо, що без казусів під час голосування не обійшлося. Так, у Цюріху захисниця Путіна накинулася на інсталяцію з молотком, пошкодивши її. Жінку було заарештовано та доставлено до кантональної поліції. Організація Myclimate порушила кримінальну справу щодо псування свого майна.

Нагадаємо, у Цюріху в урну конверти для голосування до рота Путіну кинули понад 150 людей. Вже з 11 червня установку можна побачити на вокзалі у Берні, де вона стоятиме 2 дні, а потім ще 2 дні у Женеві. Чи буде ухвалено закон про захист клімату, вирішиться 18 червня.

Читайте також:

Путіна перекрутить: Україні віддадуть конфіскований у Росії літак-гігант Ан-124 "Руслан"

У Путіна вже не залишилося шансів: крах у Росії вже почався, Кремль в агонії

Буде справжнє пекло: Крим залишиться без води через Путіна, людей уже попередили