Днями Укрзалізниця повідомила про запуск пілотного проєкту, який передбачає запуск жіночих купе.

Докладніше про запуск поїздів "Укрзалізниці" з жіночими вагонами, інформує компанія "Укрзалізниця" у мережі Telegram.

Повідомляється, що в такі вагони представники "Укрзалізниці" допускатимуть лише жінок та дітей до 6 років будь-якої статі. Пілотний проєкт "Укрзалізниці" буде доступний у 4 найбільш завантажених маршрутах з початку 2023 року - здебільшого це маршрути "Укрзалізниці" далекого сполучення.

Цікаво, що бронювання залізничних квитків у такі купе "Укрзалізниці" буде доступне через мобільний додаток "Укрзалізниці". Ціна на проїзд у жіночих купе "Укрзалізниці" не відрізнятиметься від вартості звичайних квитків у звичайні вагони "Укрзалізниці". Однак кількість квитків "Укрзалізниці" на одне замовлення буде обмежена чотирма.

Проєкт "Укрзалізниці" розпочнеться з одного жіночого вагона в одному поїзді, який вирушить маршрутом Трускавець-Дніпро. Надалі, за успіху проєкту та відсутності негативних відгуків, жіночі купе можуть з'явитися і на інших маршрутах "Укрзалізниці".

Історично склалося, що серед дорогих купе, плацкартів та спільних в Україні зовсім не було жіночих вагонів, де українки могли б себе комфортно почувати, і, приміром, спокійно годувати немовлят грудьми без засудження оточуючих. Однак цей проєкт "Укрзалізниці" має допомогти жінкам відчути себе більш комфортно та безпечно під час поїздки.

Читайте також:

Це треба знати: Укрзалізниця змінила правила повернення грошей за квитки

Оце сюрприз: виявляється, на потяги Укрзалізниці можна оформити 10% знижки. Але не всі цим користуються

Нові правила проїзду маршрутками: деяких пасажирів тепер не пустять у транспорт. Музику також заборонили