Вже ні для кого не секрет, що добровольці з "Русского добровольческого корпуса" та Легіону "Свобода Росії" хочуть скинути путінський режим. Саме ці люди на сьогоднішній день стали реальною проблемою Кремля. Ще б пак, вже весь світ бачить, що на території, яку добровольці зможуть взяти під контроль, вони можуть влаштувати щось на зразок Іншої Росії. І, схоже, російська влада не знає, як на те, що відбувається, реагувати.

Так, 1 червня 2023 року добровольці з "Російського добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" зайшли на територію населених пунктів у Білгородській області, що знаходяться поблизу українського кордону. Місцеві жителі масово показували в соцмережах роботу російських добровольців у передмісті Шебекіно (Нова Таволжанка, Титівка) та дивувалися масштабам їхньої операції.

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) вже заявили , що якщо російські добровольці, заходячи в РФ, зможуть сконцентрувати значні сили, то вони можуть навіть відірвати якусь територію Росії. При цьому російська влада, на їхню думку, не знає, як реагувати на події у Білгородській області, де майже тиждень іде рейд російських добровольців за звільнення від путінської влади.

У звіті наголошується, що "Російський добровольчий корпус" та "Легіон Свободи Росії" 4 червня здійснили черговий обмежений рейд у Білгородську область і продовжують діяти в прикордонному російському населеному пункті: за повідомленням військових російських блогерів та ЗМІ, диверсійно-розвідувальна група з 20 Нову Таволжанку і лишилася там.

Крім того, Інститут підтверджує присутність "Російського добровольчого корпусу" (РДК) і "Легіону "Свобода Росії" (ЛСР) в районі селища Нова Таволжанка, що за 3,5 км від кордону з Україною. швидко витіснили на українську територію, то губернатор Білгородської області В'ячеслав Гладков повідомляв про бої, що продовжуються поблизу селища.

Також ISW вказує на протилежні коментарі російської пропаганди про ці події: в той час як одні спікери намагаються заспокоїти населення, то інші навпаки підтримують наратив, що Росія нібито веде війну за своє виживання.

Аналітики інституту дыйшли висновку, що дисонуюча реакція Росії на обмежений рейд у Білгородській області вказує на те, що російське керівництво поки не вирішило, як реагувати на останні події в Бєлгородщині.

"Суперечливі повідомлення з офіційних російських джерел про ситуацію в Білгородській області та очевидне особисте рішення Гладкова відповісти на дії РДК і ЛСР свідчать про те, що Міноборони та Гладков не координують свої дії у відповідь на рейди", - зазначено в огляді.

На думку військових експертів, немає жодних ознак того, що російське керівництво визначило ширшу політику запобігання подальшим обмеженим рейдам у прикордонні регіони Росії.

Крім того, обмежені рейди та обстріли кордонів у Білгородській області дедалі частіше стають центром критики на адресу російського військового керівництва.

Нагадаємо, 22 травня бійці "Російського Добровольчого корпусу" та Легіону "Свобода Росії" вперше перетнули кордон з РФ і зайшли до Білгородської області. За їхніми словами, вони хочуть створити демілітаризовану зону між країнами та показати співгромадянам, що можна боротися із путінським режимом.

Читайте також:

"Жодних деталей": Зеленський провів найважливішу Ставку головнокомандувача. Що вже відомо

Все, чим можуть нас здивувати: Жданов розповів, чого чекати від ракетних ударів

Путін буде в ударі: військовий експерт розповів, що відбувається у Кремлі