Вже ні для кого не секрет, що між регулярними військами РФ та ПВК Євгена Пригожина існує величезний конфлікт. І днями з'явився черговий доказ цього.

Так, власник російської приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що російські військові обстріляли вагнерівців під Бахмутом, тому ПВК взяла в полон підполковника РФ.

Відеопідтвердження опублікувала прес-служба Пригожина.

Пригожин заявив, що саме цей військовий зі своїми солдатами проминув дороги для підрозділів ЧВК і відкривав по них вогонь, коли ті поверталися з Бахмутського напрямку.

Так, у ролику військовий каже, що він командир 72-ї окремої мотострілецької бригади Роман Веневітін і що обстрілював машину "через особисту неприязнь", перебуваючи в нетверезому стані.

Він зізнався, що роззброїв групу вагнерівців і потім наказав обстріляти військовий "Урал" з бойовиками. На питання, як можна охарактеризувати його вчинок, підполковник після паузи відповів: "Винний".

"Тримайте вишеньку на торті, щоб не залишалося жодних сумнівів", - прокоментував Пригожин.

Щоправда, пізніше Пригожин заявив, що підполковника 72-ї бригади Романа Веневітіна ніхто не брав у полон. За його словами, його було затримано та передано для проведення слідчих дій.

До речі, цікаво те, що цій історії передувала заява ПВК про те, що їхні найманці 17 травня нібито вступили у бій із регулярною армією Росії. Терористи нібито помітили поблизу селищ Досвідне та Озарянівка неподалік Бахмута "групи Міноборони Росії, які минули дороги в тиловій зоні "вагнерівців".

Туди, нібито висунулися сапери від ПВК, які "знайшли міни і розпочали розмінування". Втім, згодом "вагнерівці" були "змушені припинити роботи", оскільки по них відкрили вогонь зі стрілецької зброї "з боку позицій Міноборони РФ".

До речі, колишній заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун нещодавно в одному з інтерв'ю вже говорив, що конфлікти в окупантів були завжди: між "вагнерівцями" та "кадировцями", між "кадировцями" та умовними "мобиками" тощо.

Читайте також:

"Жодних деталей": Зеленський провів найважливішу Ставку головнокомандувача. Що вже відомо

Все, чим можуть нас здивувати: Жданов розповів, чого чекати від ракетних ударів

Путін буде в ударі: військовий експерт розповів, що відбувається у Кремлі