В Україні відновлено перевірки індивідуальних приладів обліку комунальних послуг (лічильників). Рішення уряду поширюється на всіх громадян, окрім тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях.

Про це поінформували клієнтів у "Київтеплоенерго". "Згідно з постановою Кабінету міністрів України №440 від 7 квітня 2023 р. відновлено повірку індивідуальних приладів обліку комунальних послуг", – йдеться у повідомленні.

Так, усі без винятку лічильники централізованого опалення та гарячого водопостачання із простроченими свідоцтвами обов'язково мають пройти перевірку.

Відповідно до частини п'ятої статті 17 Закону "Про метрологію та метрологічну діяльність" перевірка законодавчо регульованих засобів вимірювальної техніки, що знаходяться в експлуатації, проводиться:

  • науковими метрологічними центрами, що мають міжнародно визнані калібрувальні та вимірювальні можливості щодо відповідних видів та підвидів вимірювань та/або із застосуванням національних еталонів;
  • науковими метрологічними центрами, метрологічними центрами та перевірочними лабораторіями, уповноваженими на перевірку відповідних засобів.

Перелік уповноважених організацій на проведення перевірки засобів вимірювань розміщено на офіційному вебсайті Міністерства економіки України (me.gov.ua) у підрозділі "Метрологія" розділу "Технічне регулювання" рубрики "Діяльність".

Акт про проведення перевірки необхідно надати до Центру комунального сервісу. Це можна зробити за посиланням .

Читайте також:

Безкоштовна квартира та знижки на комуналку: які пільги отримають учасники бойових дій

Будьте готові: за борги по комуналці блокуватимуть ваші гроші у банках

Буде два етапи: українців готують до подорожчання комунальних послуг