Росія продовжує активізувати свої бойові дії проти України, провадячи одну ракетну атаку за іншою ракетною атакою, наче конвеєр смерті. Лише за травень місяць Росія здійснила два десятки ракетних атак і випустила 566 ракет і дронів по українській території під час цих ракетних атак.

Військовий експерт Михайло Самусь зазначив, що кількість ракет і ракетних атак не є особливо визначними, якщо враховувати промислові можливості Росії, але все ж таки цікаво, чому інтенсифікація ракетних атак відбулася саме зараз. Детальніше про інтенсифікацію ракетних атак інформує УНІАН.

За словами експерта, Росія та Іран виступають як основні учасники ракетних атак по Україні, які застосовують "Шахеди" і ракети, але при цьому випускається не так багато ракет і дронів за раз - приблизно від 10 до 20 штук. Однак, ці ракетні атаки мають свої цілі та наслідки.

Згідно зі статтею світового видання Washington Post, українська ППО наприкінці травня мала залишитися без ракет, і могла стати легкою метою для ворожих ракетних атак. Однак Самусь наголошує, що йшлося про радянські ППО, тоді як на даний момент Україні доступні сучасні західні системи ППО, які допомагають ефективно усунути загрозу з неба та мінімізувати збитки від ворожих ракетних атак.

"Можливо, росіяни в це повірили? Тому що ця публікація була з посиланням на витоки в американській розвідці. І росіяни зробили все, щоб перевірити: "А може закінчаться?", - зазначив військовий експерт Михайло Самусь.

Отже, цілком імовірно, що Росія та особисто Путін повірили в виснаження української системи ППО, і вирішила скористатися моментом, щоб завдати більшої шкоди Україні за допомогою частих ракетних атак. Проте ракетні атаки виявилися пасткою, і спровокували Росію витратити великий запас ракет і БПЛА, які могли б перешкодити українському контрнаступу.

Читайте також:

Бої перейшли на територію Росії, війська Путіна біжать

Все, чим можуть нас здивувати: Жданов розповів, чого очікувати від ракетних ударів

Путін буде в ударі: військовий експерт розповів, що відбувається у Кремлі