Ось уже кілька діб поспіль побудована у Києві та Київській області система ППО демонструє феноменальну ефективність.

Ще б пак, наприклад, у ніч з 1 на 2 червня 2023 року силами ППО в околицях Києва було знищено 15 крилатих ракет і 21 іранський ударний БпЛА "Shahed".

А поки українські військові з'ясовують тип ракет, що "мчали" на українську столицю цієї ночі, вже відомо, що напередодні Росія здійснила чергову масовану атаку Києва з використанням балістичних і крилатих ракет Іскандер. Зокрема, з Брянської області було випущено 7 балістичних ракет та три крилатих.

Так, представник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що від сигналу повітряної тривоги до ударів ракетами по Києву в ніч проти 1 червня пройшли лічені хвилини. Саме тому не всі люди змогли сховатися і через російський ракетний терор загинули троє людей, серед яких є дитина.

Якщо говорити про небезпеку балістичних ракет, то насамперед у них досить висока швидкість польоту, особливо у Кинджалів — майже 12 тис. км/год. А коли вони заходять на ціль, то знижують цю швидкість. З огляду на це чим менше відстань до мети, тим менше часу, щоб відреагувати на загрозу.

Юрій Ігнат додає: "Коли ракета, крилата ракета, летить з моря, одного чи іншого, її швидкість – 750-900 км/г. В такому разі ми маємо можливість відповідно відреагувати, поетапно вмикати сигнал тривоги. А в цьому випадку (під час запуску балістичної ракети – ред.) швидкість інша. До цього треба бути готовими, до того, що є така загроза".

"Використовувати їх усі вони не будуть. Зараз у ворога агонія, істерія", – резюмував Ігнат, розповідаючи про балістичні ракети "Іскандер".

До слова, одна ракета "Іскандер-М" коштує до 2 млн доларів США, вартість ракети "Іскандер-К" - до 1 млн доларів США. Тобто російські окупанти лише на одну атаку на столицю України в ніч на 1 червня 2023 року викинули до 17 млн доларів.

"Єдиним "результатом", якого вони досягли, стала смерть української дитини від уламків боєприпасу! У Міжнародний день захисту дітей!", - повідомляє Military Media Center.

Читайте також:

Збираються в лісі та "смикають черв'ячка": у мережі показали, чим займаються діти ватажка "вагнерівців" Пригожина

Путін уже не може наступати: армія РФ ховається в окопах та переходить в оборону. Що відомо від Міноборони

Ось це правильно: як покарали губастих блогерок, які знімали роботу української ППО