Олександр Лукашенко, самопроголошений президент Білорусі, нещодавно зробив резонансну заяву щодо війни в Україні. Лукашенко вважає, що для того, щоб Україна програла у війні з Росією, необхідно було розпочати війну раніше 24 лютого 2022 року.

Докладніше про нову скандальну заяву Олександра Лукашенка інформує білоруське пропагандистське видання Белта.

У ході скандальних заяв Лукашенко зазначив, що Росія, мовляв, припустилася помилки, не влаштувавши повномасштабну війну проти України раніше. Лукашенко також заявив, що українська держава створила досить сильну та боєздатну армію протягом гібридної війни з Москвою, і розпочався цей процес задовго до 2014 року, коли Кремль вперше почав діяти.

"Все до цього йшло (до нападу Росії на Україну, — ред). Єдина, мабуть, наша помилка, що ми не вирішили це питання у 2014-2015 роках, коли не було ні армії в України, ні готовності... Усі хотіли мирно як А вони за цей час створювали боєздатні збройні сили", - підкреслив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Лукашенко вважає, що раніше військові дії на території України були б куди успішнішими як для Москви, так і для Мінська. Також Лукашенко зазначив, що Україну давно готували для війни з Росією "треті країни", натякаючи на Америку та Захід. При цьому Лукашенко не назвав мету, з якою Україна "планувала" розпочати війну з Росією.

Таким чином, Лукашенко продовжує розповідати байки про те, "звідки Україна готувала напад". Ось тільки тепер, з вуст Лукашенка, йдеться про "п'ятий напрям".

Читайте також:

Гучна відставка: Лукашенка зганьбили на весь світ відео, зняте українським дроном. Ось воно

Лукашенко знову зганьбився: цього разу його підвів борщ прямо на кордоні

Вже став нетранспортабельним: у Білорусі заговорили про останні дні Лукашенка