Для більшості дачників картопля є головною культурою на присадибній ділянці. В Україні, де картопля є незамінною та поважною культурою, не посадити хоча б кілька соток картоплі було б гріхом.

Але незважаючи на народні способи вирощування картоплі, як правило, багато дачників припускаються помилок, які можуть зменшити врожайність картоплі і зробити картоплю дрібною. Незважаючи на те, що вирощування картоплі не потребує великих зусиль, є кілька важливих моментів, які потрібно враховувати. Докладніше про помилки, які можуть занапастити врожай картоплі, читайте в нашому матеріалі.

Одна з головних помилок, що здійснюються при вирощуванні картоплі, полягає у надмірному підживленні картоплі азотом, особливо якщо використовується не витриманий свіжий гній. Гній може викликати зростання зеленої маси у картоплі, але це не означає, що картопля буде рясна. Насправді ж, картопляне листя буде надто густим і коренеплоди картоплі можуть виявитися маленькими.

Правильний спосіб підживлення картоплі полягає у використанні помірної кількості витриманого компосту, який містить усі необхідні для зростання бульб картоплі поживні речовини.

Крім того, важливо пам'ятати про регулярні поливання і розпушування ґрунту біля картоплі, тому що картопля любить дихаючі ґрунти та сонце. Якщо приділяти достатню увагу догляду за картоплею та уникати цих помилок, отримання великих, соковитих бульб картоплі не займе багато часу і зусиль.

Читайте також:

Заберіть це з городу: що може зіпсувати ваш урожай картоплі та полуниці

Ось чому картопля виростає дрібною: більше ніколи не підгодовуйте її цим поширеним засобом

Гуцул приховував цей секрет від радянської влади: що потрібно зробити, щоб картопля виросла розміром із два кулаки