Гладіолуси серед українських дачників вже давно мають велику популярність і займають чи не провідне місце в садах. Однак далеко не всі знайомі з правилами догляду цих квітів.

І справді, красиві та яскраві квіти гладіолусів здатні прикрасити будь-який сад. Ось тільки щоб вони справді порадували пишним цвітінням, цибулини потрібно правильно підготувати та посадити.

Так, для посадки гладіолусів вибирайте, по можливості, саму сонячну ділянку. Вся справа в тому, що якщо гладіолуси вранці будуть у тіні, то бутони з'являться на 15-20 днів пізніше. А ще гладіолуси можуть взагалі не зацвісти, якщо світла їм за день не вистачить.

Перед посадкою за 20 днів цибулини необхідно очистити від лусочок і ретельно переглянути. Так, в ідеалі здорова цибулина повинна мати гладку глянсову поверхню, на дотик буде щільною, горбики-зачатки товстенькими і сильними, тоді з них розвинеться здорова коренева система.

Садити бульбоцибулини треба на глибину 15 сантиметрів. Тоді стебла виростуть прямими.

А ще важливо пам'ятати, що садити "цибулинки" необхідно в пісок. В умовах дощового літа це врятує бульбоцибулини від інфекцій.

І, звичайно ж, не варто забувати про підживлення - за літо їх має бути три:

  • перша, коли у рослин з'явиться третій лист - по 2 столові ложки аміачної селітри та суперфосфату, столову ложку сульфату калію на 10 літрів води. Витрата - цебро на квадратний метр.
  • друга - з появою шостого листа - по столовій ложці сульфату амонію, суперфосфату та сульфату калію на 10 літрів води. Норма витрати така сама — відро на квадратний метр.
  • третє підживлення при появі бутонів - дві столові ложки суперфосфату і столову ложку сульфату калію на 10 літрів води. Норма витрати - цебро на квадратний метр.

Читайте також:

Просте аптечне засіб: як підвищити врожай огірків і позбутися гіркого смаку

Ось так ви загробите свої троянди: ніколи так не поливайте. Це велика помилка

Можна отримати 2 тисячі гривень: названо 9 областей, для мешканців діє виплата