Незважаючи на те, що повномасштабна війна в Україні триває більше року і правила інформаційної гігієни та безпеки, здавалося б, вивчили навіть діти, деякі громадяни досі не можуть відмовити собі у зйомці ракетного обстрілу та публікації цього фото/відео контенту на своїх сторінках у соцмережах.

Цілком очікувано, замість співчуття горе-блогери отримують хвилю хейту від передплатників та "запрошення" на розмову зі слідчими СБУ.

Так, стало відомо, що СБУ повідомила про підозру чотирьом блогерам, які знімали роботу ППО в Києві.

Про це 31 травня повідомила прес-служба СБУ . Як зазначається, слідчі спецслужби зібрали доказову базу та отримали висновки експертиз , які підтвердили незаконну діяльність блогерш.

Зокрема, 32-річна киянка "засвітила" відео роботи ППО у своїх соцмережах, а також відправила його до одного з популярних Telegram-каналів. За кілька годин її запис розповсюдили вже проросійські паблики.

Інша блогерка, 36-річна киянка, опублікувала відео роботи ППО та результати поразки ворожих цілей у Instagram.

Третя фігурантка також поділилася власною відеозйомкою у соцмережах.

Четверта, уродженка Сумщини, яка мешкає у Києві, спочатку зняла результати знищення російських ракет, а потім розіслала контент своїм знайомим у різні месенджери. Щоб уникнути відповідальності, вона намагалася вилучити відповідні повідомлення.

Читайте також:

Путіна сильно провчили: дрони якої країни атакували Москву. Багато хто здивувався. Це не Україна

Гучна відставка: Лукашенка зганьбили на весь світ відео, зняте українським дроном. Ось воно

Вручення повісток українцям, які виїхали за кордон: що потрібно знати