Після перебоїв у електропостачанні, що відбувалися вдень, у вівторок, 30 травня, користувачі мобільного оператора Vodafone зіткнулися з новою проблемою.

Так стало відомо, що в Україні впала одна з найбільших мобільних мереж.

Як пишуть користувачі Vodafone, зв'язок зник як мінімум у Києві, Сумській, Харківській, Чернігівській, Донецькій, Дніпропетровській областях. Крім того, на сторінках Vodafone у соцмережах на збої у роботі скаржаться жителі Харкова, Сум та Запоріжжя.

Абоненти масово скаржаться на те, що неможливо нікуди додзвонитися, оскільки відключаються сім-картки, навіть незважаючи на те, що рівень сигналу начебто, як вказується на екрані смартфона, добрий.

"Що зі зв'язком, Київ? Роумінг/або взагалі немає мережі???? Жодної", "Харківська область - немає зв'язку. Неможливо зателефонувати", "Не працює мережа. Що відбувається???", "Не працює мережа, відключаються цим -карти. Харків", Суми те саме", "Запоріжжя", - миттєво описали клієнти географію збою.

Наразі оператор Vodafone не прокоментував, з чим пов'язаний збій у мережі, проте повідомив, що фахівці працюють над усуненням несправностей.

Зазначимо, що станом на 22.30 вівторка, 30 травня, деякі клієнти вже підтверджують, що у них зі зв'язком вже все нормально.

Деякі навіть пишуть, що зв'язок на подив кращий за звичайне: "Хз у мене є, привіт з Миколаєва", "Хмельницький прям дивно вперше всі палички".

Варто зауважити, що раніше збої у роботі українських мобільних операторів часто фіксували після масованих ракетних ударів росіян. Зокрема такі проблеми виникали і у Vodafone.

Читайте також:

Київстар підвищує вартість найпопулярнішого тарифу. Що тепер на вас чекає

Київстар підвищив ціну чергового тарифу: скільки українці платитимуть із травня

Київстар, lifecell та Vodafone порадували українців низькими тарифами