Стало відомо, що з 1 червня 2023 року Кабмін таки підвищив тариф на електроенергію для населення.

Як пише РБК-Україна з посиланням на власні джерела, постанова уряду вже схвалена. Новий тариф становитиме 2,64 грн/кВт-год.

Відомо, що постанову про підвищення тарифу на електроенергію для населення міністр енергетики Герман Галущенко вніс на розгляд Кабміну в терміновому порядку. Чиновник зазначив на брифінгу після засідання уряду, що таке жорстке рішення має забезпечити стабільність роботи енергосистеми, пошкодженої російськими обстрілами, та відновити інфраструктуру після російських обстрілів.

"Якби ми не ухвалили це рішення, то наступної зими ми були б без світла. Це рішення дасть нам можливість забезпечити стабільність роботи енергосистеми. На жаль, ми досі маємо втрачені суттєві потужності в генерації. Ми виходимо зі сценарію сьогодення до наступного опалюваного сезону", — сказав міністр.

Галущенко також зазначив, що протягом наступного осінньо-зимового періоду Росія може знову обстрілювати енергетичну інфраструктуру України.

Зазначимо, що в уряді наголосили, що вразливі верстви населення "не постраждають від такого рішення і зможуть скористатися монетизованою субсидією".
Повідомляється, що Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) просила встановити дещо більший тариф - 2,88 гривень/кВт-год. Втім, зрештою уряд увалив рішення про нижчу вартість електроенергії для населення, ніж пропонував регулятор.

Нагадаємо, що наразі тариф для споживачів, які використовують до 250 кВт-год на місяць, становить 1,44 грн/кВт-год, а споживачі, що використовують понад 250 кВт-год, сплачують 1,68 грн/кВт-год.

Читайте також:

Готуємо гаманці: тарифи на світ перерахують. Скільки заплатимо

Новий тариф на електроенергію: скільки платитимемо за світло. Названі суми

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні