Національна комісія, яка займається регулюванням сфери енергетики та комунальних послуг в Україні, нещодавно повідомила про нову пропозицію щодо встановлення тарифів на електрику для домашніх споживачів. Страшною несподіванкою є, що новий тариф на електрику буде єдиним для всіх – незалежно від обсягу споживання електроенергії.

Докладніше про те, яким буде тариф на електрику, інформує сайт "На пенсії".

Згідно з листом тимчасового виконувача обов'язків голови регулятора, новий тариф на електрику становить 2,88 грн/кВт-год (з ПДВ) і застосовуватиметься без урахування обсягів споживання електрики. Нагадаємо, що на цю мить українці платять за тарифом на електрику в 1,44 грн/кВт-годину при споживанні до 250 кВт-годин на місяць та 1,68 грн/кВт-годину при споживанні понад 250 кВт-годин на місяць.

Запропонований тариф на електрику нижчий за ринкову ціну вдвічі, проте, як мовиться в листі, здатний збалансувати енергетичну систему країни. У НКРЕКУ також наголошується, що без підвищення тарифів на електрику Україна не зможе підготуватися до нового зимового сезону та гідно його пройти. Країні потрібні серйозні ремонти в енергосистемі після російських атак.

Проте НКРЕКУ також наголошує на важливості поступового приведення цін до ринкового рівня та підвищення тарифу на електрику. Мешканці України з нетерпінням чекатимуть на затвердження пропозиції щодо підвищення тарифу на електрику найближчим часом. Нові тарифи на електрику, як стверджується, набудуть чинності вже з 1 червня 2023 року.

Варто зазначити, що таке єдине встановлення тарифів на електрику для всіх споживачів, незалежно від споживання електрики, стане серйозною зміною в системі регулювання цін на електроенергію в Україні. Як підвищення тарифу на електрику позначиться на фінансовому становищі сімей, які живуть на маленькі доходи, поки невідомо.

Читайте також:

Готуємо гаманці: тарифи на світ перерахують. Скільки заплатимо

Новий тариф на електроенергію: скільки платитимемо за світло. Названі суми

Перевіряйте платіжки: яким має бути тариф на газ у травні