Ні для кого не є секретом, що вже з початку травня Лукашенко став значно менше з'являтися на публіці. Багато хто вважає, що Лукашенко у Кремлі серйозно отруїли.

Суботній вечір 27 травня весь світ здригнувся від новини, що самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним було доставлено до Центральної клінічної лікарні Москви у критичному стані.

Про це заявив білоруський опозиціонер Валерій Цепкало.

"За наявною у нас інформацією, яка потребує додаткового підтвердження, Лукашенка після зустрічі з Путіним за зачиненими дверима в терміновому порядку був доставлений до Центральної клінічної лікарні Москви, де зараз і знаходиться. На повернення його зі стану, оціненого лікарями як критичний, було направлено найкращі спеціалісти Було проведено промивання крові, стан Лукашенка був визнаний не транспортабельним.

Організовані заходи щодо порятунку білоруського диктатора мали на меті відвести спекуляції про можливу участь Кремля у його отруєнні. Не має значення, чи повернеться він до робочого стану, лікарі попереджають про можливе повторення рецидивів", — зазначив Цепкало.

Зазначимо, що багато білоруських телеграм-канали підтвердили госпіталізацію Лукашенка, посилаючись на джерела у Центральній клінічній лікарні (ЦКЛ) Москви.

"Декілька незалежних один від одного джерел повідомили, що вчора Лукашенко перебував у Центральній клінічній лікарні в Москві. Інформація максимально засекречена. Можуть створювати інформаційний шум, щоб приховати факт можливої ​​госпіталізації. За деякими даними, літак до Мінська повернувся без Лукашенка. Проводиться верифікація інформації», – повідомив білоруський політолог Дмитро Болкунець.

До речі, про критичний стан здоров'я Лукашенка сьогодні, 28 травня 2023 року, вже повідомили всі світові ЗМІ. При цьому, прес-служба Олександра Лукашенка ніяк не коментує інформацію і приховує правду.

А ось популярний телеграм-канал "Беларускі Гаюн" написав, що не може підтвердити інформацію про госпіталізацію Лукашенка у Москві. Там заявили, що Лукашенко повернувся до Мінська 25 травня о 20.20, після чого його кортеж був помічений на шляху до резиденції.

Читайте також:

Вперше за 29 років: Лукашенко зник одразу після поїздки до Путіна. Ніхто не знає, куди його вивезли

Зі здоров'ям Лукашенка все дуже погано, Путін уже всерйоз боїться його втратити. Що пишуть ЗМІ

"Він був разом із нами": у Путіна пояснили, чому Лукашенко раптово зник після параду