Соковиті та негіркі огірки – це мрія кожного городника. Як зробити так, щоб на ділянці отримати огірки, які не гірчать, розповіла відома городниця Юлія Спасибова на своєму YouTube-каналі.

Головне правило для огірків - це добре поливати їх весь час. За цієї умови ваші огірки ніколи не будуть гірчити.

За відсутності дощів огірки поливають щодня із розрахунку 1-1,5 літри під кожен кущ. У спекотний і посушливий період — двічі на день, вранці та ввечері. Якщо немає можливості часто бувати на ділянці, без мульчування не обійтися. Вкрита скошеною травою, соломою, сіном, лушпинням від насіння і т.д. ґрунт випаровує набагато менше вологи, що дозволяє скоротити поливи не на шкоду рослинам.

Якщо раптом по рослинах, які не досягли 25 см, вдарили заморозки, то їх потрібно 2 рази на тиждень полити гуматом калію. Це стимулятор зростання. Рослина гарантовано оживе.

Якщо огірки цвітуть, але не плодоносять - їм не вистачає борної кислоти. Купуйте пляшечку борної кислоти в аптеці, розведіть її склянкою окропу. Потім цю суміш розведіть у 9,5 л холодної води та обприсніть огірки. Через 7-10 днів ви повинні побачити зав'язі!

Читайте також:

Будуть гіркими та несмачними: що ні в якому разі не можна садити поряд з огірками

Допоможе кропива: дачник розкрив хитрість, завдяки якій огірки виростають солодкими та хрусткими.

Урожай домашніх огірків вас здивує: хитрість із великою пляшкою