У березні 2023 року Німеччина відзвітувала, що передала Україні всі обіцяні в рамках військової допомоги танки Leopard 2. Про поставку 18 танків Leopard 2 на територію України.

Так, за словами канцлера ФРН Олафа Шольца (Olaf Scholz), останні танки з цієї партії залишили Німеччину в середині березня і були передані представникам України на кордоні нашої країни. Крім того, за цими даними, Україна також отримала близько 40 бронетранспортерів Marder. Але на цьому, як виявилось, сюрпризи від Шольца не закінчилися.

Так стало відомо, що найближчим часом Німеччина передасть Україні для боротьби з російською агресією ще 110 танків Leopard.

Про це повідомив посол України в Німеччині Олексій Макєєв на своєму обліковому записі в Twitter.

"110 Leopard 1A5. Скоро. Нова німецька міць", - зазначив Макєєв.

Крім того, він сфотографувався на тлі одного з цих танків і зняв на відео Leopard 1A5, які мають намір передати ЗСУ.

Нагадаємо, що вперше з проханням до Берліна про постачання бойових танків звертався прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 4 вересня 2022 року, але тоді Шольц відхилив це прохання. Так, офіційний Берлін пояснював тоді свою стриману позицію тим, що змушений співвідносити загрозу ескалації війни Росії проти України та необхідність міжнародної координації у питанні військової допомоги Києву. Після цього канцлер Шольц неодноразово критикувався, у тому числі з боку соратників по правлячій у ФРН коаліції, за нерішучість у питанні надання цього виду озброєнь Україні.

Читайте також:

Цього довго чекали всі водії: у "Дії" з'явилася потужна функція

Кремль зганьбився фейковим інтерв'ю Дмитра Комарова з Будановим. Ось що там показали

Київстар підвищує вартість найпопулярнішого тарифу. Що тепер на вас чекає