Досвідчені дачники мають значний інструментарій для боротьби зі шкідниками на городі. І не завжди йдеться про хімікати для боротьби зі шкідниками на городі. Найчастіше для боротьби зі шкідниками на городі потрібні цілком прості продукти.

Докладніше про незвичайний метод боротьби зі шкідниками на городі читайте у нашому матеріалі.

Йдеться про гірчичний порошок, який чудово справляється зі шкідниками на городі. Гірчичний порошок є універсальним та доступним засобом для боротьби зі шкідниками на городі – жуками та комахами. Крім того, що гірчичний порошок незначно впливає на здоров'я рослин, він має досить сильну відлякувальну властивість для шкідників на городі.

Наприклад, колорадський жук, найпоширеніший шкідник на городі, буквально зжирає листя культур і позбавляє нас урожаю. Для боротьби з цим шкідником на городі необхідно приготувати розчин із гарячої води та гірчичного порошку, наполягти його та обприскати рослини, щоб ліквідувати шкідників із городу. Рекомендується додати розчин з гірчичним порошком оцет і мило, щоб посилити його дію проти шкідників на городі.

Від слимаків та равликів, які також є шкідниками на городі, також можна позбутися, припудривши рослини та ґрунт навколо гірчичним порошком. Якщо обробку проводити раз на тиждень, то жучки не повертатимуться.

Нарешті, щоб врятувати капусту від молі та метеликів-капустниць, які також є шкідниками на городі, потрібно змішати гірчичний порошок, подрібнений тютюн і воду, дати такому розчину постояти два-три дні та обприскати їм грядки. Після цієї маніпуляції ніякі шкідники на городі вам будуть не страшні.

Загальними словами, гірчичний порошок є безпечним та ефективним засобом для боротьби зі шкідниками на городі. Як видно з вищеописаних рецептів, підготовка та використання гірчичного порошку та розчинів на його основі не потребує особливих навичок чи знань, тому він є доступним інструментом для всіх охочих захистити свій урожай від шкідників на городі.

Читайте також:

Досить і на компот, і на вареники, і на наливку: найкращий розчин для підживлення вишні. Запишіть

Пригощатимете сусідів: секрет великого врожаю огірків. Виростають солодкими. А в банку для консервації лягають один до одного

Ось так ви загробите всі ваші троянди: названі 6 головних помилок при догляді за цією прекрасною квіткою