Всі городники знають, щоб город приносив якісні та рясні плоди — необхідно дбати про нього. При цьому важливо знати, що одного разу підгодівлі огірків не обійтися.

Так, повний режим підживлення огірка поділяється на чотири етапи:

  • приблизно через два тижні після висадки вирощеної заздалегідь розсади в грунт, або, якщо висівалося насіння, коли з'являються п'ять-шість справжніх листочків.
  • при бутонізації, на старті цвітіння.
  • у ході масового плодоношення.
  • збільшення періоду плодоношення.

Підживлення огірків хлібом — чудова альтернатива хімічним добривам.

Щоб приготувати хлібне добриво для позакореневого застосування для огірків, слід у відрі води замочити буханець хліба та настояти ніч. Вранці хліб необхідно розтерти і додати до ємності 10 мл йоду. Далі отриману масу розводять водою з розрахунку 1 л добрива на 10 л води і збризкують огірки.

Якщо ж наполягати хліб тиждень у закритому кришці відрі і в теплому місці, то ви отримаєте хороше кореневе підживлення для огірків. Для неї можна використовувати не цілий буханець, а черстві скоринки, взяті в довільній кількості. Для поливу огірків таку «закваску» розводять із водою у співвідношенні 1:3. На один кущик має припадати 0,5 л хлібного добрива.

Поливати добривом огірки можна один раз на п'ять днів. Починати підживлення слід, коли огірки почнуть утворювати зав'язі. Продовжувати їх можна до кінця плодоношення огірків.

Крім того, дуже ефективно підгодовувати огірки золою. Ще б пак, це одне з найкращих природних добрив. Так, у золі до 40% кальцію, 12% калію, 6% фосфору, цілий набір мікроелементів (бор, залізо, магній, марганець, молібден, сірка, цинк, мідь).

За сезон огірки можна підгодовувати золою 4 - 6 разів:

  • відразу після сходів, коли з'являються перші справжні листочки;
  • на початку цвітіння;
  • у фазі активного плодоношення;
  • раз на 2 тижні, коли огірки починають плодоносити.

Використовують золу трьома способами.

Розсипати довкола кущів. Норма витрати – 1 склянка на 1 кв. м.

Настій: 2 ст. ложки золи на літр води наполягати протягом тижня, періодично помішуючи. Норма витрати – 1 л на 1 рослину.

Розчин: 1 склянка золи на 10 л води настоюється протягом доби. Це підживлення використовують не для поливу, а як позакореневе – для обприскування по листі.

Читайте також:

Будуть гіркими та несмачними: що ні в якому разі не можна садити поряд з огірками

Допоможе кропива: дачник розкрив хитрість, завдяки якій огірки виростають солодкими та хрусткими.

Урожай домашніх огірків вас здивує: хитрість із великою пляшкою