Росіяни завжди були впевнені, що ракети "Кинджали" - це надзброя, якої у світі немає і системи ППО не здатні їх збити. Більше того, глава Кремля Володимир Путін неодноразово заявляв, що ракети Кинжал не просто можуть нести ядерні боєголовки, а й здатні вражати рухомі та нерухомі об'єкти. Всі знали, що ракета після запуску піднімається нагору на 20 км, а потім падає на ціль, а бойова частина Кинджала дорівнює 500 кг тротилу. Ось тільки на практиці українські військові довели, що ці ракети нескладно збивати. Путіна цей факт навів просто у стан безумства.

Трьох розробників гіперзвукових ракет "Кинжал" заарештували, тому що вони підірвали "стратегічну основу боєздатності Росії". Їх звинувачують у держзраді.

Таку думку висловив колишній керівник Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж в інтерв'ю ТСН.ua.

"Насамперед їх заарештували після того, як запущено був перший "Кинжал" - він упав, але не завдав конкретної шкоди конкретному об'єкту - навіть цивільному, не кажучи про стратегічний об'єкт, на який був націлений. були заарештовані, чітко позиціонували, що "Кинджали" - це надзброя, якої немає у світі, яка "б'є в п'ять копійок" - конкретно в ціль наш, або "центр прийняття рішень", - зазначив він.

Маломуж підкреслив, що розробники "фактично обдурили Путіна", тому що ракети не мають надможливостей, про які вони розповідали главі Кремля. А той свято вірив у їхню могутність.

"Вони хотіли начебто б реабілітуватися вже, навіть у в'язниці, їхні партнери по розробках, і завдати масованих ударів "Кинджалам". Сказати - ми таки проб'ємо систему ППО, покажемо, що "Кинджали" працюють. Вперше збили "Кинжал" ", вдруге збили всі шість "Кинджалів", які вони запустили. Тобто три спроби завершились повним провалом. Тому повним провалом завершиться і доля цих розробників "Кинджалів", тому що вони висадили в повітря стратегічну основу боєздатності Росії. "Кинджали" у системі загроз займали передове місце", - підсумував він.

Нагадаємо, трьох вчених новосибірського Інституту теоретичної та прикладної механіки (ІТПМ), які займалися створенням гіперзвукових ракет "Кинжал", було заарештовано. Влада звинувачує їх у держзраді. Їм загрожує довічне. Серед учених – Валерій Звегінцев, Олександр Шиплюк та Анатолій Маслов.

Загалом у Сибірському відділенні РАН кримінального переслідування зазнали 16 осіб, включаючи ексголову, академіка РАН Олександра Асєєва. Один із учених – 54-річний Дмитро Колкер помер у московському СІЗО одразу після арешту.

Читайте також:

Повний розгром Путіна: колишній командувач силами НАТО розповів, на що здатні західні танки

Сусіди України у небезпеці: літній Лавров розповів, куди Путін кине своїх солдатів

Вже другий інфаркт: Ігоря Ніколаєва намагаються врятувати лікарі. Що відомо про його стан