Війна в Україні, як і ракетні удари, триває майже 15 місяців, і за цей час Збройні сили України стали однією з найефективніших і найздатніших армій світу. І це допомагає іноземна техніка.

Проте всупереч успішній тактиці та стратегії ЗСУ, Україна зазнає частих ракетних ударів з боку Росії. І західні партнери намагаються допомогти зміцнити повітряну систему оборони України проти ракетних ударів, зокрема передаючи системи ППО. Однією з найуспішніших і найефективніших комплексів проти ракетних ударів є американський комплекс зенітних ракет Patriot. Докладніше про те, наскільки ефективним є Patriot у контексті нових ракетних ударів по Україні, інформує УНІАН.

Patriot є однією з найефективніших систем протиповітряної оборони у світі, яка успішно застосовується у багатьох країнах проти ракетних ударів. Згідно з експертами, комплекси Patriot можуть збивати не лише балістичні ракети, а й надзвукові крилаті ракети повітряного базування Х-22, створені російськими інженерами, що є дуже актуальним у контексті нових ракетних ударів.

"Балістичні ракети Х-22 тепер входять до тієї ж когорти, що і "Кинджали". Якщо "Кинджали" збили, і вони виявилися звичайними балістичними надзвуковими ракетами, то Х-22 збиватимуть. І ми готові збивати", - зазначив військовий експерт Олег Жданов.

Зокрема заяви про те, що ППО Patriot може збивати надзвукові крилаті ракети Х-22, підтверджуються результатами проведених тестів. Крім того, фахівці зазначають, що комплекси Patriot також можуть ефективно протистояти комплексам SAMP-T, які застосовуються під час ракетних ударів.

Все це означає, що новий ракетний удар сторони Росії навіть із застосуванням ракет Х-22 і "Кинджалів" не матиме успіхів. А отже, ракетні удари по Україні не допоможуть окупаційній армії переламати ситуацію на фронті.

Читайте також:

Путіну залишилося недовго: відомий мольфар розповів, що станеться цього року

Літнє вручення повісток: кого з українців не чіпатимуть

Поки РФ б'є ракетами по Україні, донька Лаврова, яка потрапила під санкції, літає до Грузії та веселиться на весіллях