Укус бджоли – річ неприємна, і навіть небезпечна. Але оскільки почався літній сезон, і бджоли розпочали свої природні обов'язки, від укусу бджіл ніхто не застрахований.

У нашому матеріалі ви можете дізнатися, чим загрожує укус бджоли й що необхідно зробити, якщо укус бджоли був скоєний.

Коли вкусила бджола, вона залишає жало всередині рани, оскільки воно відривається від її тіла, що призводить до загибелі комахи. Однак, на відміну від бджіл, оси не помирають від укусів і здатні здійснювати укуси по кілька разів, що є більш неприємним та небезпечним для людини. Після укусу бджоли, вам необхідно акуратно видалити жало якнайшвидше, щоб зменшити біль і запобігти подальшому виділенню отрути.

Якщо вас вкусила бджола, є кілька порад з першої допомоги після укусу бджоли:

1. Видаліть жало після укусу бджоли: максимально обережно вийміть жало, щоб не видавити з нього отруту. Не використовуйте пальці, оскільки це ще більше підвищить ризик виділення отрути, краще взяти пінцет.

2. Промийте рану після укусу бджоли: промийте місце укусу бджоли теплою водою з милом, щоб знизити ризик інфекції після того, як вкусила бджола.

3. Нанесіть холодний компрес або лід на ділянку ураженої шкіри після укусу бджоли. Це допоможе зменшити біль та запалення після укусу бджоли.

4. Використовуйте засоби проти сверблячки після укусу бджоли: нанесіть на уражену після укусу бджоли область антигістамінний крем або гель, щоб зменшити свербіж і подразнення після укусу бджоли.

Якщо у вас виникає алергічна реакція після укусу бджоли або симптоми стають важкими, такими як утруднення дихання, біль голови, слабкість, нудота, обов'язково зверніться за медичною допомогою. У таких ситуаціях після укусу бджоли потрібна швидка допомога фахівців, а екстрену допомогу можна викликати, зателефонувавши на номер 103.

Дайте бджолам можливість вільно перебувати на вашій ділянці, адже вони є важливими помічниками в запиленні рослин та збереженні екологічного балансу. Однак максимально остерігайтесь укус бджіл.

Читайте також:

Дочекайтеся хорошого дощу: секрет, завдяки якому ваша орхідея цвістиме вдвічі краще

Цей секрет продавці квітів тримають у таємниці: що потрібно зробити, щоб гладіолуси виросли у ваше зростання

Розповів сусід по дачі: тихенько кладу в лунку для огірків по яйця. Дружина не встигає консервувати врожай