В Україні травень 2023 року оголошено місяцем, коли запроваджуються нові тарифи на газ, які діятимуть до 1 травня 2024 року. Майже 98% домогосподарств використовують послуги компанії "Нафтогаз" та сплачуватимуть 7,96 грн за кубічний метр газу.

Докладніше про це інформує Обозреватель.

Проте існує широкий діапазон вартості газу у різних постачальників, від 7,7 до 9,99 грн за кубічний метр. Це свідчить про моніторинг "ГазПравди". Компанія "ЕРУ Людям" пропонує найвигідніші умови. Це невеликий постачальник газу із столиці. Найвищі ціни у компанії "СвітлоГаз" також з Києва.

Компанія "Нафтогаз" обслуговує 12,4 мільйона українських домогосподарств та не змінила вартість газу для своїх клієнтів. Глава компанії, Олексій Чернишов, зазначив, що рішення зберегти тарифи на газ на старому рівні було ухвалено з урахуванням воєнного стану в країні та економічних умов.

Також повідомлено, що всі постачальники блакитного палива вирішили зберегти тарифи на газ на колишньому рівні під час воєнного стану в Україні. Це з мораторієм підвищення цін газу побутових споживачів. Загалом ситуація з цінами на газ в Україні залишається невирішеною через економічні та політичні складнощі всередині держави.

Скріншот із джерела ГазПравди

Читайте також:

Це треба знати: в Україні змінили правила здобуття спадщини. Важливі нюанси

Зачепить кожного пенсіонера: розпочнуться перевірки, можна залишитися без виплат. Кому загрожує

Зачепить багатьох українців у Чехії: виплати на житло скоротять, допомога теж