Ось уже довгий час ЗСУ просять українців дотримуватись режиму інформаційної тиші щодо влучень після ракетних обстрілів, звільнення територій суспільства чи дій українських військових. Ще б пак, надмірна інформаційна увага шкодить Силам оборони України, адже це допомагає нашим ворогам отримувати візуальне підтвердження поразки цілей або здійснювати їхню дорозвідку. Ось тільки мало хто вміє реально оцінювати ризики від своїх дій.

Так, наприклад, блогер та співачка з Києва Інна Воронова вирішила підігріти інтерес до своєї персони за допомогою резонансної публікації. Ще б пак, перипетії її розлучення з київським наркодилером Юрієм Чернецьким уже позаду, а про свої досягнення поки говорити рано, от і вирішила дівчина опублікувати в соцмережі " хайпову тему" та зняла роботу українських захисників неба з вікна.

На ролику було видно, звідки стріляє ППО, проте Воронова пішла ще далі і не полінувалася підписати геолокацію, щоб спростити роботу російським окупантам та видати місцезнаходження ППО.

Оскільки блог "зірки" користується популярністю не лише в Україні, а й у Росії, то ролик швидко "розтягли" пропагандистські паблики, щоб похвалитися, як зіпсували ніч на 16 травня українцям.

До речі, на думку користувачів мережі, друга за ніч повітряна тривога була пов'язана з розвідкою тієї місцевості, яку зняла Воронова.

Зазначимо, що після величезної порції розлючених коментарів відео зникло зі сторінки Воронової. Більше того, після віддаленого поста Воронова більше нічого не публікувала, проте вона при цьому не закрила сторінку та отримала у свій бік справедливу критику.

Невдовзі Інна Воронова вийшла в ефір із вибаченнями. Вона заявила, що зробила дуже необдуманий вчинок і, коли їй про це сказали, вона відразу видалила відео.

"Я хочу попросити вибачення в України та українського народу. Вибачте мені, будь ласка. Я зробила необдуманий вчинок. Я дуже сильно злякалася. Виклала відео, була з дітьми вдома. Навіть не знала, що відбувається. Після першого коментаря я зрозуміла, що не можна викладати , Тому я видалила ролик",
- сказала Воронова.

Також вона констатувала, що вже зараз розуміє, що публікація цього відео могла мати негативні наслідки. Водночас, за її словами, вона любить Україну та бажає Збройним Силам перемоги над агресором.

Після даного інциденту Центр протидії дезінформації вкотре закликав українців не поширювати жодної інформації про роботу підрозділів протиповітряної оборони.

Прості правила інформаційної тиші включають:

  • заборону на трансляцію переміщення військової техніки;
  • заборону на розповсюдження місць обстрілів та роботу ППО;
  • очікуйте на офіційні коментарі військового командування;
  • ретельно перевіряйте інформацію через офіційні джерела.

Читайте також:

Незабаром наздожене маму: донька Олі Полякової похвалилася фігурою у вбранні

Лайма Вайкуле розповіла, навіщо Пєсков прибіг цілувати руки Аллі Пугачовій, яка виступає проти Путіна.

"Давали пару років життя": легендарний актор культових бойовиків розповів про хворобу