Українські сім'ї зможуть отримувати виплати на дитину за новим механізмом, затвердженим Кабміном.

Система нових виплат на дитину має назву "Гроші ходять за дитиною", повідомляє міністерство соціальної політики України.

Що ж є новою системою виплат на дитину.

Насамперед варто зазначити, що виплати на дитину отримають сім'ї, які опинилися у складних умовах. Наприклад, виплати на дитину зможуть отримати сім'ї, які проживають у зоні активних бойових дій, перебувають поряд із кордоном країни-агресора, проживають на тимчасово окупованих територіях тощо. Сюди ж належать діти з інвалідністю, діти із малозабезпечених сімей.

У міністерстві зазначають, що батьки (особи, які їх замінюють) дітей, які відповідають вищевказаним критеріям, отримуватимуть повідомлення про право на отримання виплат на дитину, зокрема для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку електронним повідомленням.

За наявності у отримувача виплат на дитину мобільного додатка "Дія" на електронному носії, йому автоматично надійде повідомлення про можливість отримання виплат на дитину.

Для того, щоб скористатися послугою з виплати на дитину, батьки (особи, які їх замінюють), у яких проживають такі діти, зможуть отримати картку зі спеціальним режимом використання, на яку буде зараховано кошти у розмірі п'яти прожиткових мінімумів (14,165 тис. грн) для дітей віком 6-18 років.

Ці гроші батьки (осіб, що їх замінюють) зможуть використати для придбання путівки на оздоровлення або відпочинок дитини в одному з таборів вищої категорії, розташованих у карпатському регіоні (Львівська, Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька, Тернопільська обл).

Виплати на дитину можна використовувати в одному із закладів, які містяться у Державному реєстрі майнових об'єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Наразі у цьому реєстрі є 16 оздоровчих закладів для дітей, які відповідають вищевказаним критеріям.

Дія проекту розпочнеться з 1 червня. Оздоровлюватись за програмою можуть діти 7-18 років. Вже з початку літа сім'ї, чиї діти відповідають вищевказаним критеріям, зможуть скористатися можливістю оздоровити своїх дітей у Карпатах.

Докладніше про програму з виплат на дітей можна дізнатися за посиланням >>>

Читайте також:

Вона була чарівна: Анджеліна Джолі показала фото своєї мами, життя якої обірвав рак

Про таке тільки мріяли: як виглядав експортний "Запорожець" із мотором від Renault

Лукашенку з параду забрала реанімація. Чим його почастував Путін на день перемоги?