Нещодавно президент України Володимир Зеленський заявив, що в планах ЗСУ обов'язкова деокупація Криму, а росіяни тікатимуть з півострова швидше, ніж з тимчасово окупованих Донеччини та Луганщини. І справді, на півострові останнім часом все частіше відбуваються різні вибухи, натякаючи окупантам на швидкий контрнаступ.

Так, відповідаючи на запитання журналістів 24 каналу , речник ОК "Південь" Наталія Гуменюк заявила, що в тимчасово окупованому Криму зараз панують панічні настрої - вороги пакують "валізи".

І це незважаючи на те, що росіяни базуються у Криму вже понад 9 років. За цей час окупанти цілеспрямовано перетворили чудовий курорт на військову базу.

За словами Гуменюк, зараз у мережі множаться Телеграм-канали, які повідомляють, де і що летить, інформують про протидію БпЛА, надають рекомендації, як перейти в укриття та не постраждати під час ракетної небезпеки – і це непрямі ознаки того, що рівень тривожності дуже високий.

Метушляться і окупанти, які хвилюються не лише за себе, а й за намародоване майно. Вони намагаються переправити свої машини та вкрадені речі на територію Росії. Перекриття Кримського мосту їх дуже стурбувало, оскільки не всі встигли вивезти намородерене майно.

За словами Гуменюк, окупанти намагаються вишукувати альтернативні способи об'їзду, потрапляючи до зони нашого вогневого контролю. А напрямок руху росіян "дуже схожий на напрямок руху російського військового корабля".

"Бачимо, що росіяни продовжують пакувати "валізу", яка допоможе їм знайти вокзал та Росію", - підсумувала Гуменюк.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"