У ніч проти 4 травня кожен українець зміг переконатися, що неможливо. Ще б пак, під час нічної атаки 4 травня в небі Київщини українським військовим вперше вдалося збити ворожу ракету типу "Кинжал", яку випустив МіГ-31К з території Росії. Економіст Сергій Фурса оцінив глобальні наслідки цієї події.

Так, командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук підтвердив, що під час нічної атаки 4 травня за допомогою комплексу Patriot було знешкоджено "нову суперзвукову зброю Судного Дня від Москви".

"Вітаю український народ з історичною подією! Так, ми збили "Кинжал", що не має аналогів, - зазначив він.

От тільки, якщо для українців вбивство російської ракети "Кинжал", що відбулося вперше з початку повномасштабної війни, стало дуже гучною і радісною подією, то керівництво Китаю вже кусає лікті від злості.

Ще б пак, по-перше виявилося, що російська суперзброя, якою Путін постійно лякав увесь світ, не така й супер.

А по-друге, тепер всі чудово розуміють ефективність американського комплексу Patriot. Так, на думку Сергія Фурси, від новини про збиття ракети Х-47 в Україні, зараз найбільше радіють американські генерали і всі ті країни, у яких на озброєнні вже стоять системи ППО від американських виробників зброї.

Так, наразі американці чудово розуміють, що зараз всі інші країни, які досі купували російські засоби ППО, зараз побіжать робити замовлення в США.

Що ж стосується Китаю, то останнім часом китайці хизувалися розробками своє супер надзвукової зброї, залякуючи Тайвань. Тепер же виходить, що перспектива переможної війни проти Тайваня просто зникла. Ще б пак, у Тайвані на озброєнні стоять комплекси Patriot. Їх і так було багато, а тепер буде ще більше.

"Тепер китайцям і всьому світу стало зрозуміло, що налякати Тайвань і союзників своєю супер пупер надзвуковою ракетою не вийде, і перспектива маленької переможної війни проти Тайваню віддаляється ще далі, і дякувати за це потрібно Путіну.

А так все добре починалося для товариша Сі. Дозволяєш Путіну напасти на Україну. Повинен побачити швидку війну і оф*гівший Захід, який принизили. І на тлі цього нападаєш на Тайвань. Ідеальний план. Який "навернувся" ще в лютому-березні 2022 року завдяки ЗСУ, яких ніхто не враховував. І плани із захоплення світу купою божевільних диктаторів, що перевернули вгору дном", – вважає економіст Сергій Фурса.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"