Картопля є примхливою рослиною, і дачники знають це не з чуток. Досвідчені городники знають, що для отримання більшого врожаю бульб, необхідно рослині приділити увагу не тільки в період цвітіння та формування бульб, а й на самому початку – у період висадки у ґрунт.

У нашому матеріалі ви дізнаєтесь, чим можна удобрювати картоплю, а чим не можна.

Багато городників використовують підживлення для збільшення росту картоплі, але далеко не кожна принесе користь. Агрономи пояснили поширені помилки, які припускаються при посадці бульб.

Для успішного зростання картопля любить органіку, зокрема гній. Однак, найважливіше – це внесення добрив за 2-3 місяці до посадки бульб, щоб вона встигла перегнити. Тому найкращий час для підживлення органікою – восени чи навесні під час перекопування землі. Не забудьте додати трохи калію та фосфору перед тим, як покласти картоплю в лунки.

З іншого боку, картопля не любить золи. Агрономи підкреслюють, що додавання золи вносить лужність у ґрунт і заважає картоплі засвоювати калій, що може сповільнити зростання та погіршити якість урожаю. Тому краще уникати цієї помилки й вибрати більш підходящі підживлення для рослини.

Читайте також:

Буде потужний урожай: названо 5 сортів картоплі, які вас здивують

Діди додавали цей засіб у кожну лунку: старовинний секрет багатого врожаю картоплі

Найпопулярніша помилка: що не можна садити поряд з картоплею, щоб вона не стала дрібною