Днями в Кремлі заявили, що Україна спробувала завдати удару двома безпілотниками по кремлівській резиденції Путіна, проте їх було виведено з ладу "в результаті вжитих військовими та спеціальними службами своєчасних дій" із застосуванням систем радіолокаційної боротьби. Звісно ж, за таких обставин почали ходити чутки про відміну параду на Червоній площі 9 травня. Ось тільки речник президента РФ Дмитро Пєсков запевнив громадськість, що скасування святкового Параду Перемоги 9 травня не планується. Військовий експерт Олег Жданов заявив, що це може обернутися для Путіна дуже великою помилкою.

Так, за словами голови Міноборони Сергія Шойгу, Червоною площею 9 травня пройдуть понад 10 тисяч військовослужбовців і 125 одиниць військової техніки. Крім того, під час проведення святкового Параду планується урочистий виступ Володимира Путіна, а також можлива участь учасників спецоперації в Україні.

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов вважає, що якщо захід не скасують, то цілком можливі події під час його проведення, розвиток яких здатний призвести до втрати Володимиром Путіним влади в агресорі Росії.

"Росія зараз у такому становищі, що не можна просто віддати наказ і вивести війська з України. Сьогодні треба призначати цапа-відбувайла. Це має бути політична фігура вищого рангу. Тому що просто сказати, що Герасимов разом із Шойгою почали СВО і вмовили Путіна, в це Ніхто не повірить, тому я думаю, що тут або внутрішня боротьба кланів Росії, або це спланована акція від команди Путіна в плані виправдання того, що можливо парад буде скасовано, або Путін взагалі на ньому не з'явиться”, - вважає експерт.

За його словами, достатньо буде того, якщо під час параду на майдані пролетить дрон з українською символікою.

"Це може призвести до непередбачуваних наслідків, аж до втрати влади Путіним. Тому що буде дуже багато охочих просто пролетіти дроном з українською символікою, з прапорцем, над Червоною площею. Цього буде достатньо: якщо так станеться, Путіну – все, просто встав і вийшов, адже вже зараз громадська думка захиталася – як же, якщо навіть уже на самого Путіна замахнулися… А якщо на Червону площу під час головного параду Росії прилетить дрон з українською символікою (навіть якщо це будемо не ми, а російські спецслужби), це може стати тим самим "чорним лебедем", який допоможе російському суспільству зробити крок від любові до ненависті. Тоді російський народ і скаже: "Король голий!" - підкреслив Олег Жданов.

Читайте також:

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Кадирова та ватажка "вагнерівців" Пригожина скоро може не стати: Фейгін розповів, чого чекати

Ватажок "Вагнера" ​​Пригожин уже благає про допомогу: заявив, що скоро буде "пиріжок"