Всі садівники знають, що для того, щоб троянди радували не рідкісними одинокими бутонами, а довгим цвітінням, їм необхідний правильний догляд. Так, щоб утворилося більше бутонів, потрібно забезпечити рослину в достатній кількості фосфором, а для нарощування здорової та пишної зеленої маси троянд потрібен азот.

І справді, навесні перед чи під час цвітіння – найкращий час, щоб підгодувати троянди. І для цього зовсім не обов'язково купувати дорогі добрива. Про це пише ТСН .

Так, для підживлення троянд чудово підходять різноманітні кухонні відходи. Їх потрібно вносити у ґрунт у стебла рослини при перекопуванні ділянки.

Наприклад, для підживлення часто використовується:

  • яєчна шкаралупа - вона живить кущики кальцію та магнію, які потрібні для цвітіння;
  • чайні пакетики - вони досить швидко розкладаються в грунті, живлячи троянду азотом, а також допомагають відлякати шкідників;
  • бананова шкірка - земля буде збагачена калієм, що зміцнить коріння троянди, а також відлякує комах.

Крім того, не варто забувати про підживлення курячим послідом або коров'ячим гноєм. Весняне внесення таких добрив буде особливо корисним для молодих рослин.

Так, підживлення курячим послідом проводять навесні в період розвитку рослин, а також під час цвітіння. Для цього свіжий послід розводять водою 1:20, перепрілий - 1:10. Розчин наполягають п'ять днів, потім знову розводять водою у співвідношенні 1:3.

важливо!

  • Це органічне добриво легко може обпекти коріння, тому важливо не перевищувати дозування. Адже, як говорить народна мудрість, "Краще менше, та краще".

Коров'ячий гній розбавляють водою 1:10, настоюють тиждень, після чого ще раз розводять у співвідношенні 1:2. Перше підживлення слід проводити з настанням тепла, т.к. У холодну погоду троянди погано засвоюють поживні речовини.

А ще як добрива використовується деревний попіл, який багатий на калій і фосфор. До того ж таке підживлення додатково відлякує грибок. Попелом годувати троянди дуже просто. Потрібно просто присипати їм землю навколо стебла рослин у сухий день. На 1 кущик потрібно 200-300 г попелу – залежно від розміру куща.

Коли бутони вже набухнуть, можна підгодувати троянди настоєм із попелу. Речовину змішують із водою (співвідношення 1:2), настоюють два дні, а потім обприскують кущі.

Читайте також:

Сусіди позаздрять урожаю: що треба кинути у лунку перед посадкою картоплі. Хитрощі городників

Помилка дачників і городників: які овочі в жодному разі не можна садити поряд

Як швидко позбутися бур'янів на дачі та на городі: домашній засіб, перевірений століттями