Згідно зі статистикою НБУ, минулого року саме через PrivatMoney українці здобули понад 20% (або кожен п’ятий) усіх зарубіжних переказів. Сервіс не стоїть на місці та вирішив завойовувати нові горизонти.
Так, стало відомо, що до партнерів платіжної системи PrivatMoney приєднався один з провідних українських банків – АТ "ПУМБ".

Завдяки цьому партнерству українці зможуть миттєво отримувати закордонні грошові перекази через мобільний додаток ПУМБ Online.

Тепер у меню "Міжнародні перекази" достатньо вибрати систему PrivatMoney, запровадити контрольний номер переказу та отримати гроші на картку.

"Усе швидко, зрозуміло, як ми любимо", - заявили у прес-службі банку.
Зазначимо, що у 2022 році діяльність на території України здійснювали 37 систем переказу коштів, з яких 28 – створені резидентами та 9 – нерезидентами.

Лідером за сумою переказів у межах України стала компанія “NovaPay” (45% усіх внутрішньодержавних переказів). Середня сума одного переказу в межах України становила 656 грн.

З-за кордону в Україну за травень – грудень 2022 року було переказано близько $2,15 млрд в еквіваленті. Це приблизно стільки ж, як і за аналогічний період 2021 року.

Через системи переказу коштів найбільші обсяги коштів в Україну надходили з Італії (23%), Ізраїлю (18%), США (16%), Німеччини (7%) та Польщі (4%). Середня сума одного такого транскордонного переказу в Україну становила $206.

Лідерами за сумою переказів в Україну були такі системи переказу коштів:

  • Western Union (платіжна організація – резидент США) – 50% усіх переказів;
  • PrivatMoney (платіжна організація – АТ КБ “ПриватБанк”) – 20% усіх переказів;
  • MoneyGram (платіжна організація – резидент США) – 17% усіх переказів.

Усього у 2022 році, за попередніми даними, в Україну з усього світу було перераховано $13 млрд в еквіваленті, включаючи перекази через офіційні канали – банки, міжнародні системи грошових переказів, поштові відділення, та неофіційні – шляхом передавання грошей із рук в руки.

Нагадаємо, що на час дії воєнного стану здійснювати перекази з України за кордон заборонено.

Читайте також:

Світитимуться ночами: російські солдати ловили рибу прямо їхнього резервуару для охолодження реактора ЧАЕС

"Цього року не закінчиться": американський генерал засмутив прогнозом про настання миру в Україні

Пєсков вже не витримав і розповів про страх Путіна: "Все дуже напружено"