Голова ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив про запланований відхід своїх найманців із Бахмута, який відбудеться наступного тижня. Він також зазначив, що найманці були відрізані від артилерійських боєприпасів та поставок десятків тисяч солдатів, обіцяних керівництвом РФ, не відбулося.

Докладніше про це інформує прес-служба Євгена Пригожина.

Згідно з заявою Пригожина, наступальні ресурси "Вагнера" ​​закінчилися ще на початку квітня, а втрати найманців зростають з кожним днем. Тому командування ПВК прийняло рішення уникати зайвих жертв та утримувати свої позиції до 10 травня 2023 року, щоб відзначити священне для росіян свято – 9 травня, "День перемоги", блиском російської зброї. Проте, до 10 травня найманці будуть змушені передати позиції у населеному пункті підрозділам МО РФ та вивести залишки ПВК "Вагнер" до тилових таборів.

Пригожин зазначив, що через брак постачання найманці приречені на безглузду загибель, і тому вирішив виводити свої підрозділи з Бахмута. Наступного тижня "Вагнер" залишить населений пункт і вирушить до тилових таборів, щоб "зализати рани".

Таким чином, заява Пригожина підтверджує той факт, що найманці ПВК "Вагнер" перебувають у скрутному становищі на сході України. Схоже, що їхні спроби захоплення Бахмута зазнали невдачі, а втрати найманців зростають з кожним днем.

Читайте також:

Це вже кінець: Пригожин заявив, що ЗСУ майже повністю знищили "Вагнер"

Кадирова та ватажка "вагнерівців" Пригожина скоро може не стати: Фейгін розповів, чого чекати

Ватажок "Вагнера" ​​Пригожин уже благає про допомогу: заявив, що скоро буде "пиріжок"