Багато городників думають, що огірок рослина невибаглива. Як виявилося, це досить делікатна рослина, адже якщо їй щось не подобається, то дуже скоро нижня частина овочів, а потім і вся шкірка з м'якоттю стають гіркими. Вихід є.

Перепади температури, нестача вологи, надто спекотна погода, бідний ґрунт, переважно глинистий або піщаний, – найчастіші причини гіркоти в огірках. Достатньо всього одного з цих факторів, щоб рослини почали накопичувати кукурбітацин у нижній частині плода та шкірці.

Отже, надати огіркам солодкий смак цілком можливо, достатньо скористатися певними прийомами досвідчених дачників.

Насамперед потрібно простежте за тим, щоб кислотність ґрунту, куди висаджуватимуться огірки, не перевищувала показник у 6,5-7 pH.

Крім того, ділянка не повинна бути занадто глинистою, інакше овочі не отримають належного обсягу поживних речовин та кисню.

Якщо ваш грунт все ж таки містить багато глини, можна внести в нього компост або удобрити золою, яка знижує кислотність, а також збагачує ґрунт калієм.

Коли у ваших огірків починається період вегетації, полийте їх настоєм кропиви, кульбаби або настоєм пташиного посліду.

Компоненти мають бути розведені водою у пропорції 1:10.

У період плодоношення намагайтеся підгодовувати огірки збалансованим харчуванням, багатим на мінеральні речовини.

Читайте також:

Сусіди позаздрять урожаю: що треба кинути в лунку перед посадкою картоплі. Хитрощі городників

Помилка дачників і городників: які овочі в жодному разі не можна садити поряд

Як швидко позбутися бур'янів на дачі та на городі: домашній засіб, перевірений століттями