1 травня у церковному календарі відзначається День пам'яті святителя Косми як наставника віри та іконографа. Цього дня його ім'ям називають відкриття цвітіння трав, бо він має важливе значення для здоров'я та життєвої сили. Він стає символом початку весни та переходу в новий цикл життя, який святитель Косма відзначав усе своє життя, прагнучи просвітлювати людей та наближати їх до Бога.

Детальніше про цей день, його прикмети та заборони інформує ТСН.

Святитель Косма був яскравим представником освіченої та духовної епохи середньовіччя. Ще в ранньому віці Косма свідомо вибрав шлях істинного християнина, прагнучи прожити своє життя у спілкуванні з Богом. Він вступив до монастиря, де прийняв постриг і не став чекати на рішення своїх близьких.

Святитель Косма займав різні вищі релігійні посади, і в кожній з них виявив себе мудрим і духовним наставником своїх братів у Христі. У єпископській посаді він відстоював віру своїх предків, і навіть тоді не погодився прибрати з храму ікони під наказ імператора Лева Вірменина.

Як і весь святий світ, святитель Косма став об'єктом нападок єретиків та язичників, які прагнули спростувати його духовну та культурну цінності. Однак святитель не розколовся і продовжував боротися за істину і праведність, демонструючи свою непохитну віру в Бога.

Головні заборони 1 травня

  • Не рекомендується говорити будь-кому про те, що ви збираєтеся збирати різні трави для лікування різних захворювань. Якщо ви цього не зробите і берете із собою будь-кого, то зустрінете багато проблем у процесі збору.
  • Жінка не повинна стригти волосся і робити зачіску на День праці та весни, тому що це може викликати проблеми з пам'яттю.
  • Не варто відмовлятися допомагати тим, кому це необхідно, тому що ви можете дуже швидко опинитися в такій ситуації.
  • Весілля бажано не планувати на День праці та весни, оскільки це може призвести до нещасливого та невдалого шлюбу.

Прикмети та традиції 1 травня

  • Якщо сьогодні дуже холодно, то очікується родюче літо.
  • Якщо худоба п'є особливо багато води, чекайте на багатий урожай.
  • Якщо на черемсі з'явилося листя, то можна вже приступати до посадки картоплі.
  • Наші пращури помітили, якщо у цей день тепло, то зима буде холодною.

Читайте також:

Ніколи цього не робіть: які речі краще не купувати у секонд-хенді. Будуть великі проблеми

Якщо вам трапилося яйце з двома жовтками: що кажуть прикмети та чого чекати

Чому не можна прати речі після заходу сонця: що кажуть прикмети