Президент України Володимир Зеленський дав велике інтерв'ю фінським, шведським, датським та норвезьким журналістам, зокрема виданню Yle.

Так, Зеленський розповів іноземним журналістам про російську агресію, очікування від контрнаступу, значення сучасних літаків Hornet і F-16 під час бойових дій, липневий саміт НАТО, а також про деокупацію Криму і ціну, яку доведеться заплатити за це Україні.

В інтерв'ю фінському виданню Yle він розповів про те, що Україна планує провести контрнаступну військову операцію Збройних сил, у рамках якої ЗСУ вдасться відкинути російські окупаційні війська та повернути Кримський півострів.

За словами гаранта, успіх контрнаступу сил оборони України залежить від подальшого постачання озброєнь від Заходу. Держава хоче врятувати якнайбільше життів, тому важливо отримувати зброю.

"Ми хочемо врятувати якнайбільше життів, тому кількість зброї має значення", - сказав Зеленський.

Насамперед йдеться про фінську допомогу Україні у вигляді систем ППО та ВПС. Повідомляється, що постачання винищувачів в Україну залежить від того, як Фінляндія зможе вплинути на Сполучені Штати.

У Фінляндії прем'єр-міністр Санна Марін, що йде, заявила, що Фінляндія має обговорити передачу Україні винищувачів F/A-18 Hornet. На міжнародному рівні обговорювалася можливість передачі дар винищувачів F-16.

Передача обох моделей винищувачів вимагала попереднього дозволу від США.

Читайте також:

У США вже розповіли, що після ударів ЗСУ буде Кримським мостом

Потужний удар по Путіну: ще одна країна ЄС зробила сюрприз Кремлю. Такого ще не було

Щось уже починається: за загадкових обставин не стало друга Лукашенка

Жінка провела 500 днів у печері, вийшла звідти і ошалела від змін у світі