Росія продовжує ракетний терор мирного українського населення.

У п'ятницю, 28 квітня, рано-вранці по всій Україні прокотилася хвиля повітряних тривог. Так, окупанти запустили з акваторії Каспійського моря територією України 23 крилаті ракети. Одна з них потрапила до житлової багатоповерхівки в Умані Черкаської області.

Наразі пошуково-рятувальна операція в Умані після ворожого ракетного удару завершилась. Про це повідомив глава міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко.

Станом на 29 квітня, внаслідок російської ракетної атаки на багатоповерхівку в Умані загинуло 23 людини: тіла 22 дістали з-під завалів, ще один українець помер у лікарні. Серед загиблих – шестеро дітей: троє хлопчиків (півтора, 16 та 17 років) та троє дівчаток (8, 11 та 14 років). На даний момент ідентифікувано всі 23 тіла.

Водночас ще дві громадянки вважаються безвісти зниклими.

Поранень дістали 9 людей, їх госпіталізовано.

Ворто зазначити що участь в порятунку людей брало дуже багато небайдужих громадян та волонтерів, а також собак.

Фотографію однієї такої тварини, пса на прізвисько Ніндзя, опублікував фотограф Ян Доброносов. На знімку видно, що собака лежить на дорозі, вкритій камінням та гілками дерев, біля чобота свого господаря. Чотириногий рятувальник заснув просто на завалі після кількох годин пошуку людей на руїнах багатоповерхівки.

Більше про собаку розповіла волонтерка Катерина Пешко, яка товаришує з її власницею.

"Після того, як пропрацювала протягом кількох годин в Умані, де росіяни ракетою потрапили в багатоповерхівку, де кількість жертв зросла вже до 20... В умовах тренувань, звичайно, важко уявити, як собака засинає на завалі", - написала Катерина.

Читайте також:

У США вже розповіли, що буде після ударів ЗСУ Кримським мостом

Потужний удар по Путіну: ще одна країна ЄС зробила сюрприз Кремлю. Такого ще не було

Щось уже починається: за загадкових обставин не стало друга Лукашенка

Жінка провела 500 днів у печері, вийшла звідти і очманіла від змін у світі